ENGELLİ DOSTU OTELLERİN LİSTESİ ÇIKARILACAK

1-498

Dernek başkanı Ali Aydoğmuş, “Gönüllü otellere tek tek gidip engelli gözüyle mekanları inceledik. Bizim projemiz sayesinde engelliler listeyi inceleyecek ve hangi otel ona uygunsa onu tercih edecek. Biz sadece durum tespiti yaptık ve bunu da web sitemizde yayınlayacağız” dedi.

Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar? Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar?

Farklı engellere sahip bireylerin turizm imkanlarından engelsizler kadar faydalanması amacıyla kurulan Herkes için Turizm Derneği, Kurban Bayramı öncesinde engellilerin kullanımına en uygun olan otellerin listesini sayfalarında yayınlayacak.

2-441

Engellilere Uygun Tatil projesi çerçevesinde tüm engeli gruplarını kapsayan 200 maddelik bir kriter listesi oluşturduklarını ve gönüllü otellere giderek bu kriterlere uyanları tespit ettiklerini söyleyen dernek başkanı Ali Aydoğmuş, “Oteller genelde ortopedik engellilere yönelik hizmet geliştirdiği için tüm engel gruplarına uygun hizmet veren otel bulmak pek mümkün değil.

HEPSİNİ KARŞILAYAN TESİS YOK

Biz buna ilaveten görme engelliler ve işitme engellilerle ilgili kriterler de hazırladığımız için kriterlerimizin hepsini karşılayan tesis tabii ki yok. Zaten bizim buradaki amacımız da kriterlerimizin tamamen karşılanması için otellerden taahhüt almak değil. Biz daha çok, otellerin engelliye uygun var olan hizmetlerini öne çıkarmak ve bunu engellilerin bilgisine sunmak. Elbette bundan sonraki projelerimizde, bizimle gönüllü olarak işbirliği yapan otelleri erişilebilirlik anlamında güçlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

3-166

Dernek olarak hayata geçirdikleri Engellilere Uygun Tatil projesinin Sivil Düşün Hibe Programı tarafından destek aldığını belirten Başkan Aydoğmuş, “Aslında bu çalışmamızın geri planı var. Bir önceki çalışmamızda engellilerin deneyimlerini paylaştığı bir seyahat kılavuzu hazırlamıştık. Ardından bu projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Deneyimlerimizi ortaya koyup yaklaşık 200 maddelik bir kriter oluşturduk.

GÖNÜLLÜ OTELLER

Gönüllü otellerde gittik ve bu kriterleri sorguladık. İlgili hizmetlerin görsellerini kayda aldık. Bunu da web sitemizde yayınlayacağız. Projemizin bir sonraki aşamasında uluslararası akreditasyonlarla işbirliği yaparak engelli bireylerin daha rahat, daha konforlu konaklama hizmeti almasını istiyoruz. Engelliler sadece tatil nedeniyle değil eğitim, spor ve benzeri nedenlerle de konaklama hizmeti alabiliyor. Dolayısıyla bunu sadece tatil olarak düşünmemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: