Türkiye'nin siyasi tarihine bakıldığında unutulmaz ve en uzun bir şekilde görev yapan bu sayıda genel başkanı olduğu görülüyor. En uzun görev yapan genel başkanlara bakmak gerekirse:

Osman Bölükbaşı: 18 sene

Osman Bölükbaşı 1950 senelerinde demokrat partide görev yapmıştır. Kırşehir milletvekili olarak 1950 senesinde göreve atanmıştır bunun hemen ardından ise cumhuriyetçi millet partisinin kurucusu olarak görev yapmaya başlamıştır.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Recep Tayyip Erdoğan: 18 sene

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanıdır. İlk olarak gençlik kolları ile hizmet vermeye başladı. Fazilet partisi ve aynı zamanda refah partisi ile siyaset hayatına başlamıştır. Adalet partisi 14 Ağustos 2001'de kurulmuştur. Bu partide genel başkan olarak görev yapmaya başlamıştır. 2014 senesine kadar genel başkan olarak görev yapmıştır ve daha sonra ise Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Necmettin Erbakan: 20 sene

Necmettin Erbakan milli görüş harekatının lideri olarak bilinir. Adalet partisi ile siyasi hayatına başladı. En son olarak Saadet Partisi'nde genel başkanlık yaptı.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Süleyman Demirel: 22 sene

Süleyman Demirel siyasi hayata damga vurmuştur. 1962 senesinde Adalet partisinde görev yapmaya başladı. Daha sonra ise Adalet partisinin genel başkanı oldu ve kısa süre içerisinde kendisini yüksek düzeye çıkarmayı başardı. Doğru yol partisine ise 1987 senesinde geçiş sağladı. 2015 senesinde ise Süleyman Demirel hayatını kaybetti ve siyasi hayatına da son verdi.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Bülent Ecevit: 24 sene

Bülent Ecevit ilk olarak 1957 senesinde, CHP’den Ankara milletvekili olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra ise CHP genel başkanı olarak görev yapmaya başladı. Bülent Ecevit 2006 senesinde ise hayatını kaybetti.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Devlet Bahçeli: 25 sene

1997 senesinde Alpaslan Türkeş hayatını kaybetti ve bunun ardından ise Devlet Bahçeli MHP'nin genel başkanı oldu. Daha sonra ise Cumhur ittifakını AK parti ile birlikte kurdu.

En Uzun Görev Yapan Genel Başkanlar

Alparslan Türkeş: 29 sene

1965 senesinde cumhuriyetçi köylü millet partisinin genel başkanı olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra ise bu partinin ismi değişti ve milliyetçi hareket partisi olarak görevini sürdürmeye devam etti. Alparslan Türkeş 29 sene boyunca genel başkanlık yaptı.

Kaynak: Tamer Ekimci