Mehmet Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık servetinden en büyük payı alan Uğur Tatlıcı hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" ve "iftira" iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Tatlıcı'nın 8 yıldır yurt dışında farklı ülkelerde olduğu ve Türkiye'ye döndüğünde gözaltına alınacağı belirtiliyor.

tatlıcı

“TATLICI”

Mehmet Salih Tatlıcı, 1960’larda İstanbul’da bir tatlıcı açarak iş hayatına adım atan bir Diyarbakırlı iş insanıydı. Kısa sürede büyük bir servet biriktiren Mehmet Salih Tatlıcı, 20 yılda Türkiye’nin ve dünyanın en zengin kişileri arasına girdi.

İlk eşi Bedriye Tatlıcı ile evliyken yanında çalışan kasiyer Marika ile aşk yaşayan Mehmet Salih Tatlıcı’nın bu ilişkiden Uğur Tatlıcı adında bir oğlu dünyaya geldi. Daha sonra eşiyle boşanan Tatlıcı, Marika ile evlendi ve 3 milyar dolarlık mirasını ikinci eşi Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya bıraktı.

Ancak mirasla ilgili yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle Tatlıcı ailesi yıllardır süren bir dava sürecine girdi. Mehmet Tatlıcı, mirasın paylaştırılmasını ve paylaştırılamayan varlıkların satılmasını talep etti. Bu süreçte Uğur Tatlıcı’nın abisi hakkında kişisel verileri internet sitelerinde yayınladığı iddiasıyla şikayetçi olması üzerine ceza davası açıldı.

Önce zile bastı, sonra tetiğe Önce zile bastı, sonra tetiğe

İddianameye göre Uğur Tatlıcı, abisinin banka hesap numarası, müşteri numarası, hesap dökümleri ve imza sirkülerini ifşa ederek hukuka aykırı bir şekilde kişisel verileri ele geçirme suçu işlemişti.

mehmet salih tatlıcı

ADRESİ FARKLI ÜLKELER

Mehmet Tatlıcı’nın avukatı, Uğur Tatlıcı’nın davalarda sürekli olarak yurt dışında farklı ülkeleri adres olarak gösterdiğini ve davaları uzatmayı amaçladığını iddia etti. Uğur Tatlıcı’nın Türkiye’ye giriş yapması durumunda ise hakkında yakalama emri olduğu için gözaltına alınacağı belirtildi.

Mehmet Salih Tatlıcı’nın miras davasıyla ilgili süreç devam ederken, Uğur Tatlıcı’nın kaybolması ve internet üzerinde abisi hakkında kişisel verileri yayınladığı iddialarıyla yargılanması davanın daha karmaşık bir hal almasına neden oldu.

Editör: Umut Gökdaş