Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları

Türkiye'de 14 milyonu aşkın emekli, hükümetten gelecek seyyanen zam ve bayram ikramiyesi açıklamasına büyük bir umutla bekliyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, gözler şimdi de emeklilere yapılacak ek zam ve ikramiyelere çevrildi. Bu konuda umut verici kulis bilgileri paylaşan SGK Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

Karakaş'a göre, hükümet "Ekim Formülü" adını verdiği yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu formül, emekli maaşlarının artırılması ve Ramazan Bayramı ikramiyesinin yükseltilmesini içeriyor. Emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını belirten Karakaş, hükümetin bu durumu düzeltmek için harekete geçtiğini ifade etti.

5 Bin Liralık Bayram İkramiyesi

Karakaş'ın verdiği bilgilere göre, şu an 2.000 TL olan Ramazan Bayramı ikramiyesinin, 5.000 TL'ye çıkarılması planlanıyor. Bu artışın, 31 Mart seçimlerinden önce, muhtemelen bayramın ilk günü olan 10 Nisan'da uygulanması bekleniyor.

Seyyanen Zamda Kritik Rakamlar

Emeklilerin uzun süredir beklediği seyyanen zam konusunda da Karakaş, kritik bilgiler paylaştı. Hükümetin elindeki en büyük kozun seyyanen zam olduğunu belirten Karakaş, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak, ekonomik şartlar göz önüne alındığında, daha önce konuşulan 8.000 TL veya 12.000 TL gibi rakamların mümkün olmadığını belirtti. Kulislerde konuşulan yeni seyyanen zam rakamının ise en az 4.000 TL ile 5.000 TL civarında olabileceği yönünde.

Editör: Fırat Çelik