Milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren, emeklilere yönelik çeşitli indirim, kampanya, bayram ikramiyeleri ve promosyonlarla ilgili sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. 2024 Ocak ayı zammının ardından, emekliler için bir dizi müjdeli gelişme yaşandığı açıklandı. İşte detaylar:

Emeklilere Özel İndirimler ve Kampanyalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik bir dizi indirim ve kampanyaların müjdesini verdi. Bu kapsamda;

Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi
  • PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar, PTT Kargo gibi kurum ve kuruluşlarda emeklilere özel indirimler ve kampanyalar uygulanacak.
  • Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri ve giyim mağazalarında da emeklilere özel indirimler sağlanacak.
  • Belediyeler Birliği ile yapılan protokolle, emeklilerin ücretsiz kültür turlarına katılımı mümkün kılınacak.

Banka Promosyonları

Bakan Işıkhan, kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerinin iki katına çıkarıldığını duyurdu. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Kamu bankalarında promosyon başvuruları 28 Mart itibarıyla başladı.

Bayram İkramiyeleri

Ramazan Bayramı öncesinde, emeklilerin bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplarına yatırılacak.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı İkramiyeleri

  • SSK 4A kapsamındaki emeklilerin ikramiyeleri 2-4 Nisan,
  • Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyeleri 5 Nisan,
  • Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyeleri ise 2-3 Nisan tarihlerinde hesaplara aktarılacak.

Bu müjdelerle birlikte, emekliler için 2024 yılında bir dizi olumlu gelişme yaşanmış olacak, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik rahatlıklarının artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi