Emekliler, aylıklarına yapılan yüzde 42,57'lik zammın yeterli olmadığını belirterek, memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Hükümet bu tepkiler üzerine harekete geçerek, emekli maaşlarına ek bir zam yapma kararı aldı ve böylece toplam zam oranını yüzde 49,25'e çıkardı. Ancak, bu durum tüm emeklileri kapsamıyor; 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı maaşı alan emeklilerin mevcut durumları devam edecek.

Sosyal Medyada Emekli Tepkisi

Sosyal medyada, özellikle düşük emekli maaşı alanların durumuna yönelik çok sayıda tepki mesajı paylaşıldı. Emekliler, aylıklarına seyyanen bir zam yapılmasını talep ediyor. 

Fatih Portakal'dan Emekli Zam Oranı Eleştirisi

Fatih Portakal'dan Seyyanen Zam Yorumu

Fatih Portakal, emekli maaşlarına yapılacak olası bir seyyanen zama dair görüşlerini paylaştı. Portakal, hükümetin bu konuda bir adım atabileceğini öne sürerek, emekliler için olumlu bir gelişme olabileceğini belirtti. 

Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti... Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti...
"Bence böyle bir şey hükümet kanadında da konuşuluyor. He ankete yazdım ben bunu. Emeklilere verecek olursalar tabii ister istemez, asgari ücretli, memur veya memur emeklisi kazan kaldırabilir. Öyle de bir denge bozukluğu olacak." - Fatih Portakal

Editör: Umut Gökdaş