Yeni yılda emeklilere yapılan yüzde 11.68'lik ek zamla beraber maaşlardaki artış yüzde 49.25'lere ulaştı. Yaklaşan Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi, emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinde iki farklı artış formülü gündeme geldi. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan bu zam, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin üzerine çıkmasını sağladı.

2023'ün son çeyreğinde emeklilere verilen 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi, bütçelerine katkı sağlarken, bayram ikramiyelerinde yapılacak asıl artışın haberleri milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 4.000 TL'den 10.000 TL'ye çıkarılması için çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

Temmuz ayında bir artış daha alacak olan emekliler, Nisan ve Haziran aylarında iki bayram ikramiyesi daha alacak. Bu ikramiyeler, bayramdan bir hafta önce emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyeleri 2.000 TL'ye yükseltilmiş ve toplamda 4.000 TL ek ödeme yapılmıştı. Cumhuriyetin 100. Yılı anısına tüm emeklilere bir kereye mahsus 5.000 TL ek ikramiye verilmişti.

Yeni yasa teklifiyle beraber bayram ikramiyelerindeki artış, emekliler için iki formül üzerinde çalışmaları içeriyor. İlk formülde bayram ikramiyelerinin 3.000 TL'ye yükseltilmesi, böylece toplamda 6.000 TL dağıtılması planlanıyor. İkinci formül, Cumhuriyetin 100. yılı anısına verilen 5.000 TL ikramiyenin her iki bayramda da emeklilere toplamda 10.000 TL olarak ödenmesi yönünde.

Yapılacak artışla birlikte, iki bayramda da toplamda alacakları 4.000 TL'nin üzerine ek olarak her iki bayramda da 10.000 TL ödenmesiyle emeklilerin toplamda 14.000 TL'ye kadar alacakları belirtiliyor. Bayram ikramiyesi artışının Mart ayında Meclis'e gelerek yasalaşmasının ardından, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılacak.

Editör: Fırat Çelik