Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, emeklilere verilecek olan toplam 5 bin TL ikramiye ödemesinin tarihini açıkladı.

Emekliler dikkat: Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren toplam 5 bin TL emekli ikramiye ödemeleri, Kasım ayının ilk yarısında itibaren gerçekleştirilecek. 

Emekliler dikkat: Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor

Bakan Işıkhan, Kasım ayının 15'ine yakın bir tarihte emeklilerin banka hesaplarına ödemelerin yapılacağını duyurdu.

Emekliler dikkat: Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor

17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları 17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Bu ödemeyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus olmak üzere toplam 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi sonucunda kabul edildi. Kanunla, bir kez gerçekleşecek olan bu ödeme, çalışmayan emeklilere yönelik bir destek olarak hedeflendi.

Bu düzenleme sadece emeklilik maaşı alanları kapsayacak şekilde gerçekleşecek. Emeklilik maaşı alan ve hala çalışmaya devam eden emekliler bu ödemenin dışında kalmış olacak. Ayrıca, Emeklilik Yaşı Tayini için başvuruda bulunmuş fakat aylığı henüz bağlanmamış olanlar da bu desteğe erişebilecekler.

Dul ve yetim aylığı alan kişilere de maaşlarının oranında destek sağlanmış olacak. Bakan Işıkhan, bu ödemenin kasım ayının ilk yarısında itibaren gerçekleştirileceğini ve emeklilerin hesaplarında bu tutarı göreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla alakalı, "Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz."

Bu şekilde toplam 5 bin TL emekli ödemesinden sadece emekli olanlar yararlanabilecekler.