İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz

Türkiye'de emeklilere yönelik iyileştirme çalışmalarında önemli bir adım atılıyor. Memur emeklilerinin ardından işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 7,5-8 oranındaki zam çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Haber kaynaklarına göre, bu zam oranı, hafta içinde yapılacak Kabine toplantısında netleşecek ve farkların şubat ayı içinde ödenmesi bekleniyor.

Emekli zamları Şubat ayından itibaren hesapta

Emeklilere Şubat Ayında Zam Müjdesi: AK Parti Meclise İyileştirme Düzenlemesini Sunuyor

AK Parti, emekli maaşlarındaki iyileştirmeyi içeren yasal düzenlemeyi bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunacak. Düzenleme, Meclis sürecinin ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Yapılacak düzenleme, AK Parti tarafından imzaya açılan ekonomiye ilişkin yasa teklifine eklenerek emekli maaşlarındaki iyileştirmeyi içeriyor. Bugün ya da yarın TBMM Başkanlığı'na sunulacak olan teklifin içeriği, önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek, ardından Genel Kurul'a sevk edilecek.

Düzenleme kapsamında, işçi ve esnaf emeklilerine 2023 enflasyon verisi esas alınarak yapılacak yüzde 37,56'lık zamın ilave artışla yüzde 45-46 düzeyine çekilmesi bekleniyor.

Meclis sürecinin ay içinde tamamlanması öngörülüyor ve düzenlemenin yasalaşmasının ardından oluşan 7-8 puanlık farkın da şubat ayı içinde emeklilerin hesaplarına işlenmesi planlanıyor. Bu gelişmeler, emekliler arasındaki adaletsizlikleri gidermeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK