Emekli zammı tablosu 2023 son dakika haberlerin ardından 15 Temmuz tarihinde bir kez daha gündeme geldi. Zamlı emekli maaşı ne kadar yatacak sorusu meclisten geçen karar sonrası yeniden merak edilmeye başlandı. 

En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaran, memura 8 bin 77 TL seyyanen ilave zam öngören, SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık zammı da içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Zamlı emekli  maaşları ne kadar olacak, Temmuz ayında zamlı maaşlar yatacak mı sorularının yanıtları, Temmuz ayının ortalarına girilirken merakla araştırılıyor. 

EMEKLİLERE YÜZDE 25 ZAM

Emekli zammı tablosu 2023 son dakika haberlerin ardından 15 Temmuz tarihinde bir kez daha gündeme geldi. Zamlı emekli maaşı ne kadar yatacak sorusu meclisten geçen karar sonrası yeniden merak edilmeye başlandı. Emekli maaşı zamlı tablo hesaplama vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaran, memura 8 bin 77 TL seyyanen ilave zam öngören, SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık zammı da içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Zamlı emekli maaşları maaşları ne kadar olacak, Temmuz ayında zamlı maaşlar yatacak mı sorularının yanıtları, Temmuz ayının ortalarına girilirken merakla araştırılıyor. Tablo halinde tüm maaş türlerinin güncel tutarlarını hesapladık. Memur maaşlarının belirlenmesinin ardından zamlı ve yeni emekli maaş tutarı milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanıyor. Zamlı emekli maaşları ne kadar olacak sorusunun yanıtı gelen yüzde 25'lik zam miktarı ile birlikte gündemde yer alan konular arasında. Hürriyet Gazetesi Ekonomi yazarı Noyan Doğan emekli maaşlarını kalem kalem hesaplamasını yaparak tablo halinde listeledi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

EMEKLİLERE YÜZDE 25 ZAM

TBMM Genel Kurulu’nda, ’6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ kabul edildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL
ORAN DEĞİŞMEDİ

Kabul edilen kanunla; en düşük MEMUR aylığı 22 bin TL’ye çıkarılıyor. Tüm kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde, 1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave olmak üzere; seyyanen net 8 bin 77 TL’lik bir artış öngörülüyor.

EMEKLİLERE YÜZDE 25 ZAM

Kabul edilen kanunla; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 ZAM yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda enflasyon oranına refah payı ekleniyor.

Editör: Fırat Çelik