Elektrikli otomobil sektöründeki rekabet, bütçe dostu araçların daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlıyor. Bu bağlamda, Tesla şirketi de önemli bir adım atmaya kararlı.

Tesla, Türkiye'de hızla büyüyen bir kullanıcı kitlesine sahip olurken Çinli rakiplerine karşı rekabeti kızıştırmak üzere önemli bir adım atıyor. Avrupa ve Amerika'da elektrikli otomobiller konusunda lider olan Tesla, şimdi de Çinli üreticilerle yoğun bir rekabete hazırlanıyor.

Uygun Fiyatlı Tesla Geliyor!

Son zamanlarda Çinli otomobil üreticileri pazarı domine etmiş durumda. Pek çok ülkede Çinli elektrikli otomobiller, özellikle Tesla modellerine kıyasla daha uygun fiyatlarla tercih ediliyor. Bu durum, Elon Musk'ın radikal bir adım atmasına neden oldu. Musk, geçtiğimiz günlerde Avrupa'da yeni Tesla fabrikasının açılışında uygun fiyatlı Tesla 2 modelinin yakında geleceğini açıkladı ve ardından hedefledikleri fiyatları X üzerinden paylaştı.

Musk'ın açıkladığı bu fiyatlar, günümüz kurlarıyla vergiler dahil 900 bin TL'ye denk geliyor. Peki, Musk bu aracı Türkiye'de satışa sunacak mı? Kesinlikle evet. Sizce 900 bin TL'lik bir Tesla, Türkiye pazarında nasıl bir etki yaratabilir? Yoksa insanlar TOGG'a yönelmeye devam mı edecek?

Editör: Haber Merkezi