Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Millet İttifak’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu İnegöl’de miting gerçekleştirdi.
Yoğun yağış altında Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen mitingde İnegöllülere hitap eden Ekrem İmamoğlu “Bende köftecilikten gelirim iyi köfte malzemesinin yanında iyice yoğrulması lazım. Artık ne iş yaparsak en iyisini en doğrusunu yapmak zorundayız. Vatandaş olarak yönetici olarak idare etmek yok. Durumu idare ederek ülkenin kaynaklarını yok ettik. Milletimizin arasına nifak sokmaya başladılar. Oysa biz yüz yıllardır aynı şeylere ağlıyoruz aynı şeylere gülüyoruz. Aramıza ikilik kattılar biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz. Biz genci ile yaşlısıyla kucaklaşmaya geliyoruz.”

SİNAN ATEŞ’İ KATLEDENLER ADALET ÖNÜNDE DİZ ÇÖKECEK
Burada Sinan Ateş’i anmak istiyorum. Değerli ailesinin tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Sinan Ateş bu vatanın kıymetli evladıydı. Eli kanlıların bu milletin kıymetli evlatların hayatını almasına izin vermeyeceğiz. Buradan adalet diye haykırıyoruz. Adaleti sağlamak zorundayız. Adamına göre hukuk adamına göre makam kalmayacak. Onun için Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim. Onun söz verdiği gibi Sinan hocayı ailesinden koparan ailesinden koparan kirli odakları milletin iktidarında adaletin önünde diz çöktüreceğiz. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama bir arpa boyu gidemedik. Hala bize cek diyorlar çak diyorlar. 21 yıldır bakın bunu hatırlatayım ekonomide 16. sıradaydık iktidara geldiklerinde şimdi 21. sıraya düştük. Zannediyoruz ki herkes kötü bizde kötüyüz.

TOPLUMA HUZUR GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Depreme hazırlanmadık, ekonomik kriz, yoksulluk yine var . Eskiden daha kötüydük diye kendimizi avutmayalım buna yeter diyeceğiz. Geçmişin tartışmalarına takılmayacağız geleceğe bakacağız. Millet İttifakı bu amaçla kuruldu çünkü mesele Türkiye meselesi ülkenin geçleri meselesi. Hepimizin refah ve mutluluk içinde yaşama meselesi. Topluma huzur getirmek için çalışacağız. Bir kişinin bir zihniyetin değil milletin iktidarı olacağız.

HERKESE HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK
“Milletin İttifakının ne işe yaradığını İstanbul’a bakın, Ankara’ya bakın. Kimsenin partisine bakmadan hizmet ettik, gittik ziyaret ettik. Bu sürece liderlik eden iktidar anlayışımızla şu bu demedik. Bizim 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü Meral Akşener’in sözüdür millet için çalışacağız. İstanbul’da bizim anlayışımızla hizmet ettiğimizi bilir. Kimseyi ayırt etmedik. İstanbul’da 25 belediye benim mensubum değil ama onlara da hizmet ettik. Ak Partiliymiş o partiliymiş diye bakmayacağız bizde her görüş var. İttifak’ın 6 siyasi partisi var 6 farklı görüşten geliyor. Biz bu seçimden sonra demokrasiyi inşa edeceğiz yüzümüzü millete döneceğiz. “

15 MAYIS’TA MİLLET İKTİDAR OLACAK
“15 Mayıs’ta iktidar millet olacak, siz iktidar olacaksınız. Gençler iyi dinleyin ihmal edilenler yok sayılanlar mülakatta elenenler iktidar olacak. Ülkece ayağa kalkacağız. Devlet ne demek biliyor musunuz? Devlet vatandaşa gücünü gösteren değil sevgisini şefkatini gösterendir. Devlet milletine hizmet edendir biz bunu başlatacağız. Ekonomide eğitimde sağlıkta büyük atılımlar yapacağız. Tek tek büyün şehirlerimizin sorunlarına değineceğiz.”
İnegöl resmen bir büyük bir şehir olmayabilir ama fiilen büyük bir şehirdir. İnegöl bütün imkânlara sahip olmalıdır. Millet İttifakı iktidarında İnegöl modern bir şehir anlayışına sahip olacak.  Eğitimde sağlıkta gelir dağılımda adaleti yaşatacağız. İnegöl’ün dünya çapında fuar yapması elzemdir. İnegöl’ün ayrı zamanda tarım alanları geliştirilmesi ve gerçek hüviyetinde korunması lazım. İnegöl’ün çiftçisi tarlasını satmak zorunda kalmayacak. İnegöl depreme güvenli bir şehir hale getireceğiz. İnegöl’ün esnafını ve sanayicisinin markalaşmamasında katkı sunacağız. İnegöl’deki işçilerin çalışma alanında yardımcı olacağız. İnegöllülere sosyal konutlar için fırsatlar oluşturacağız. İnegöl’e Bursa’ya hakimiz. Millet ittifakında seçeceğiniz milletvekilleriyle İnegöl için Bursa için çalışacağız. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız.
İstanbul Belediye Başkanı olarak sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum. Sorunları konuşalım dedim yok saydılar beni değil 16 milyon İstanbulluyu yok saydılar. Bizleri yok sayanları evlerine yollayacağız. Biz onların yaptığını yapmayacağız. Biz Ak Partili belediyeler ile iş birliği yapacağız onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz. Türkiye’de herkes birbirini sevecek sayacak. Valiler siyasi partinin değil devletin milletin valisi olacak.

BÜTÇEMİZE BEREKET GELECEK
İstanbul’da nasıl bir yönetim modeli oluşturduğumuzu görüyorsunuz bunu Türkiye’ye yayacağız. Buradan tüm katılan her birinize büyük teşekkür ediyorum. İsraf düzenini yok edeceğiz. Bizim bütçemize bereket gelecek. Evine ekmek götüremeyen kimse kalmayacak. Bayram alışverişi yapamayan emekli kalmayacak. Emeklilere 2 ikramiye sözü verdik. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu kalmayacak yeter ki bir olalım. Şimdi sizden 2 söz alacağım kalan 17 günde İnegöl için Bursa için memleket için çok çalışmaya insanımızı ikna etmeye ahlaklı bir yönetimin geleceğini anlatmaya Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmeye var mıyız? Seçimde sandıkta görev almaya var mıyız? Sizleri Türkiye gönüllülerine üye olmaya davet ediyorum. Size söz 15 Mayıs sabahı çok güzel bir güne uyanacağız size söz her şey çok güzel olacak.
Konuşmanın ardından Millet İttifakı il ve ilçe başkanları milletvekilleri adayları sahneye davet edildi.