İTSO Başkanı Metin Anıl, kampanyaya destek vererek ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

PROTOKOL İMZALANDI

Kampanya hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, bu amaçla 10 Milyon TL'lik bütçe oluşturduklarını ifade etti. Odanın Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve Yönetim Kurulu üyelerinde hazır bulunduğu toplantıda konuşan Metin Anıl,

"İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ'lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir.

Bu nedenle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, "TOBB NEFES KREDİSİ" adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında protokol imzalanmıştır" dedi.

12 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

İTSO'nun üyelerince oluşturulan ve tamamen milli olan tasarrufunu yine kredi olarak üyelerinin kullanımına sunduklarına vurgu yapan Metin Anıl, TOBB NEFES KREDİSİ ile birlikte Üyelerinin kullanımına 10 milyon TL'lik bir kaynak sağladıklarına vurgu yaptı.

Bu kapsamda İTSO üyelerinin 12 ay vadeli kredi kullanabileceklerine dikkat çeken Anıl şunları da söyledi:

"Kullanacak kredinin brüt faizi yıllık %9,90 olarak sabit olacak. Odamızın sağlamış olduğu bu kredinin üst limiti 150 Bin TL'dir. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.

Üyelerimiz Nefes Kredisi'ne başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak 'TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir.' ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Daha sonra T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.'nin herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir. Bu kampanya kapsamında kredilendirme işlemlerine 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlanacaktır."

BİRİKİMLERİMİZİ MİLLİ PARAMIZ İLE YAPTIK

İTSO Başkanı Metin Anıl, bugüne kadar tüm birikimlerini Türk Lirası olarak yaptıklarını ve asla yabancı para birimlerine yönelmediklerini de belirterek, bunun ülke ekonomisi için doğru bir karar olduğuna hep inandıklarını belirterek,

Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor! Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor!

"Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Ancak el birliği ile bu süreci aşacağımıza inancımızı hep taze tutuyoruz. Ülkemizin ekonomisi dimdik ayaktadır ve ayakta kalmaya devam edecektir" dedi.