Motorlu taşıt sürücü adayları için büyük bir dönemeç olan E-Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024, Genel Müdürlük tarafından resmi olarak yayımlandı. Yeni uygulama ile sınavlar tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecek, bu da kursiyerlere daha hızlı ve etkili bir sınav deneyimi sunacak.

Başvuru ve Uygulama Detayları

E-Sınav, özel olarak açılan e-sınav salonlarında "Özel MTSK Modülü" üzerinden yapılacak başvurularla gerçekleşecek. İlgili merkezlere kayıtlı kursiyerler, sınavlarını Özel MTSK Müdürlüğü'nün bulunduğu ildeki e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirecekler.

Başvuru Aşamaları

  1. Kursiyerler, sorumlu oldukları derslerin eğitimlerini tamamladıktan sonra Özel MTSK Modülüne girerek e-Sınav başvurusu yapacaklar.
  2. Başvuru için kursiyer bilgileri, e-Sınav randevu sistemi içinde belirlenen tarihler arasında doğru ve eksiksiz olarak girilmelidir.
  3. E-Sınav ücretini yatıran ve başvurusu onaylanan kursiyerler, sınav tarih ve saatlerini otomatik olarak e-Sınav randevu sistemi tarafından öğrenecekler.

Kursiyerlerin belirlenen tarih ve saatte sınava girmesi zorunlu olup, aksi takdirde sınav hakkı kullanılmış sayılacaktır. Mazereti nedeniyle sınava katılamayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

Sınav ve Başarı Durumu

Başarısız olan kursiyerler, en erken 15 gün sonra ve en geç 45 gün içinde randevu alarak tekrar sınava girmek zorundadır. Sistemdeki fotoğrafın doğruluğu ve İçişleri Bakanlığı ile paylaşılan bilgilerin doğru işlenmesi kursiyer, Özel MTSK müdürlüğü ve kursun bağlı bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğü sorumluluğundadır.

Editör: İHSAN KURAN