Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

11 yaşındaki çocuğun IQ'su Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha yüksek çıktı. Üç yaşında otizm teşhisi konulan dahi çocuk, beş yaşında ilkokulu, bir yıl sonra da ortaokul ve liseyi bitirdi. Şimdi master yapan küçük kız duyanları şaşkına çeviren hayalini açıkladı.

 Mexico City'de yaşayan Ahara'ya 3 yaşında otizm teşhisi konuldu. IQ testi yapılan küçük kızın 162 puan ile şimdiye kadar yaşamış en zeki iki insandan daha zeki olduğuna inanılıyor.

Doktorlar Ahara'nın otizm hastası olduğunu konuşma geriliğinden ve masa sandalyesinde sürekli sallanmasından sonra yaptıkları tedaviyle ortaya çıkradı. Ahara, Tláhauc'un düşük gelirli bir mahallesinde büyüdü.

Otizm hastalığı nedeniyle sık sık zorbalığa uğradı. Ahara, uğradığı zorbalıklar nedeniyle üç kez okul değiştirmek zorunda kaldı ve kendini insanlardan izole etti.

Ahara'nın annesi Nayeli Sánchez "Öğretmenler onunla empati kuramıyordu, ödevlerini bitirmesini istiyorlardı. Kendini dışlamaya başladı, sınıf arkadaşlarıyla oynamak istemedi, kendini tuhaf, farklı hissetti. Bir süre okula gitti ama sonra gitmedi. Uyuyor, bir şeyler yapmak istemiyordu. Çok depresyondaydı, insanlar empati kuramıyordu, onunla dalga geçiyorlardı" dedi.

Bu noktada, Adhara cebiri çoktan öğrenmiş ve periyodik tabloyu ezberlemişti. Annesi, kızının zorbalıkla başa çıkmasına yardımcı olmak için onu terapiye yazdırdı. Burada onu IQ'su yüksek çocukların olduğu bir okula göndermesi tavsiye edildi.

Ahara, ilkokulu beş yaşında bitirdi ve bir yıl sonra orta ve liseyi bitirdi. Şimdi 11 yaşında olan Ahara, CNCI Üniversitesi'nden sistem mühendisliği alanında lisans derecesi aldı ve şu anda Meksika Teknoloji Üniversitesi'nde matematik alanında yüksek lisans programında okuyor.

MARS HAYALİ

Mars'ı keşfetmek isteyen Ahara, hayalini gerçekleştirme umuduyla yüksek lisans derecesi için çalışmaya devam ediyor. Ahara, Mars'ın kolonileşmesi için çalışmalar yürütmek istiyor. Ahara, astrofizik okuyabileceği Arizona Üniversitesi'nde eğitimine devam etmeyi umuyor. Okul ona burs teklif etmişti ancak vize sorunları nedeniyle okulu ertelendi.

Ayrıca şu anda, genç bilim insanlarını destekleyen NASA ile bağlantılı bir ajans aracılığıyla insan uçuşları yapmasına izin verecek G-testlerini bitirmek için çalışıyor.