İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

Yazılı açıklama yapan İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, "Kendilerinden 5 kat daha büyük bir düşman gücüne karşı 57. Alay taarruza geçmiştir. Tamamı şehit oldu ancak sancağı teslim etmediler. 57. Alay bir kahramanlık destanıdır tüm dünya'da. Gemi seyir defterine Jurnal denir. Jurnal, gemi seyirde yada limandayken gemi ile ilgili bilgilerin yazıldığı defterdir. Geminin rotası, hızı, geldiği, gideceği liman, vardiya değişimleri hava durumu v.b. bilgiler not edilir."

"Kanal, boğaz ve sığ sularda sürekli güncellenir. Örneğin Kilitbayır bölgesi geçildiğinde; 'Saat 15.30 itibariyle Kilitbayır geçildi ve ya 05.00 İstanbul Boğazı geçildi' yazılır. Bu durum tüm dünyada ki boğazlar için aynıdır ancak Çanakkale hariç. Çanakkale Boğazı seyri tamamladıktan sonra jurnala 'saat 21.30 Çanakkale Çıkıldı' ya da 'saat 21.30 Şehitlik Abidesi 2 milden selamlandı' yazılır... Çünkü bilirler ki; Çanakkale Geçilmez..."

"Burası insanlığın savaşı yendiği yerdir. Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir... Seyit onbaşı, Meçhul Asker, Yahya Çavuş, 57. Piyade Alayı, Nusret Mayın Gemisi, Tokat'ın Onbeşlileri ile tekrar küllerinden doğduğu yerdir aynı zamanda. 'Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gelebilir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün emrine harfiyen uyan kahramanlar Çanakkale'nin kahraman birliği 57. Alay ve tüm şehitlerimizi, atalarımızı rahmet, minnet şükran ve saygıyla anıyoruz." diye konuştu.