Maziye gidelim. 17 sene öncesine...

2009 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş"ın en çok eleştiri alan projelerinden biri; İnegöl"ün iki girişine yapılan Tematik Havuz figürleri idi.

Genc Gazete Inegol Tematik Havuz Kofte Mobilya Kalas (1)

İnegöl'ün Tematik Havuzları

Hatta muhalefetin ağır eleştirilerine rağmen Baktaş Aktaş, Yerel seçimlere kısa bir süre kala, OSB kavşağındaki tematik havuzun açılışını, sembolik olarak gerçekleştirmişti.

Başkan Aktaş, o gün yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Biz gelip geçmekte olanların İnegöl mobilyasına dikkat ve ilgilerini hedefledik. Mevcut figür yerine, "sandalye olsaydı" yok "koltuk olsaydı" "başka bir mobilya ürünü olsaydı" diyenler oldu. Biz de bu figürlerde karar vermeden önce konunun uzmanları ile iştira ettik. Mobilyacılarımızın da görüşünü aldık. Sonuçta bu figür ortaya çıktı."

Şüphesiz şehirlerin girişleri önemlidir. Ki bana göre hala İnegöl olarak güzel ve modern bir kent girişine sahip değiliz.

Şehirlerin markalarının vurgulanması da önemlidir. Havuz figürleri böyle bir düşüncenin sonucunda yapılmıştı.

Yapılan havuzların, İnegöl"ü ziyaret edenlerin, Ankara yolundan geçip gidenlerin dikkatini çektiği hususunda bir sorun gözükmüyordu.

OSB girişindeki havuzda üst üste konulmuş kalaslar, Avarlar Kavşağındaki havuzda irili ufaklı toplar dikkat çekiyordu.

Genc Gazete Inegol Tematik Havuz Kofte Mobilya Kalas (4)

Mimarisi Sınıfta Kaldı

Ancak mimari açıdan bu iki havuz beğenilmedi. Tasarım ve estetik açısından bir çok eleştiriler aldı.

Hatta İnegöl"ün bu iki havuzu ağır esprilerle dillere dolanmıştı.

Özellikle havuzların maliyeti ile ilgili ağır eleştiriler vardı. Ve iki havuz figürü de alınan eleştiriler doğrultusunda değiştirildi.

Bu değişikliğe en büyük eleştiri yine Saadet Partisi"nden geldi. Saadet Partisi"nce, yapılan değişiklik: "Yap Boz Belediyeciliği" olarak tanımladı. Değişiklik sebebi ile ortaya çıkan maliyet sorgulandı.

Başkan Aktaş, bu değişikliği de şöyle savunmuştu: Bu figürleri tasarlarken gelişen teknoloji ve şartlara göre yapılabilecek değişiklikleri de dikkate almıştık. Halkımızdan gelen görüş ve talepleri dikkate alarak havuz figürlerimizi yenilemeyi planladık."

Özellikle havuzların birinde köfte figürünün, diğerinde sandalye figürünün kullanılması ile ilgili yoğun talep vardı.

Genc Gazete Inegol Tematik Havuz Kofte Mobilya Kalas (6)

İMF Sitesinde Yer Aldı

Leta Sandalye firması; model, tasarım ve maliyeti üstlenerek Avarlar Kavşağındaki havuza sandalye figürünü koydu.

OSB girişindeki havuzda da kalaslar kaldırıldı. Burada da İnegöl"ün diğer markası köfteyi temsil eden bir figür kondu. Burasıyla ilgili kayıtlarımıza geçen bir sponsor yok.

Böylece havuzlar konusu kapanmış oldu. Ta ki İMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark White Lewis İnegöl" den geçinceye kadar.

Sandalye Fi̇gürü Havuz (5)

Bay Lewis"in kısa bir süre önce yolu İnegöl"e düştü. İnegöl köftesi yedi. Köftemizi çok beğendi. İnegöl"de karnını doyurup giderken bu lezzeti temsil eden havuz da dikkatini çekti. Fotoğraf makinesini çıkarıp kaydetti. Şimdi İnegöl Köftesi figürü, İMF"nin resmi web sitesinde yayınlanıyor.

Fotoğrafın altında "Meşhur İnegöl Köftesi" yazısı bulunuyor. Başkan Aktaş havuzlarla ilgili onca eleştiri ve gelişmeden sonra bu duruma sevinmiş olmalı. İnegöl"ün tanıtımı adına biz de sevindik.

İMF Türkiye Daimi Temsilciliği Ofisinden yapılan açıklamaya göre Sayın Mark Lewis"in, İnegöl"ü ve köfteyi çok beğenmesi sonucunda bu fotoğraf İMF sitesinde yayınlanmıştı"

Genc Gazete Inegol Tematik Havuz Kofte Mobilya Kalas (2)

Eski Çamlar Bardak Oldu

OSB kavşağına yerleştirilen çatala batırılmış köfte figürü artık Dünyaca meşhurdu.

Merak edenler Çatala batırılmış İnegöl Köftesi fotoğrafını İMF" ye ait www.imf.org resmi web sitesine girip görebilirler.

Merak ettiğimiz diğer konu; Bay Lewis, eski figürlerimizi görseydi acaba yorumu ne olurdu" Neyse eski figürlerin bir önemi yok artık.

Genc Gazete Inegol Tematik Havuz Kofte Mobilya Kalas (7)

Yorgan Bitti Kavga Bitti

Madem havuzlarımız artık Dünyaca meşhur, buraların elden geçirilmesi gerekiyordu. Ancak yeni bir düzenlemeye gerek kalmadı. Çünkü Avarlar Köprülü Kavşağı ve Hikmet Şahin Köprülü kavşağı projelerinde bu meşhur havuzlarımız, ortadan kaldırılarak tarihe karıştı.

Yani yorgan gitti kavga bitti. ATM

Tematik Havuz Sandalye (6)

İnegöl’de Sahneye Taşınan Oyun İlgi Gördü
İnegöl’de Sahneye Taşınan Oyun İlgi Gördü
İçeriği Görüntüle

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi