Selda Güneş için bugüne kadar 6 ilik bulundu, fakat uyumlu olmadığı için nakil yapılamadı. İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Selda Güneş için yeni bir umut doğdu. Almanya'dan donör bulundu. 2 yıl tedavi süreci için ise 250 bin TL'ye ihtiyacı olan Selda ve ailesi bu parayı bulmak için kara kara düşünüyor.
Annesi Hafize Aktaş'ı, ağabeyi İsmail Aktaş'ı aynı hastalıktan kaybeden ve kız kardeşi de yine bu hastalıktan kurtulan Selda Güneş(29), "Şuanda yaşayabiliyorum ama ömrüm boyunca kan alarak yaşamak istemiyorum. Hayatım boyunca bu maske ile yaşamak istemiyorum, korkular ile yüzleşmek istemiyorum" dedi.

20 yıldır tedavi gördüğünü ifade eden Selda Güneş, "22 yıldır MDS hastasıyım. 1998'den beri tedavi görüyorum. Son 3 yıldan beri artık gidişat iyi olmadığı için ilik nakline başvuruldu. 3 yıldır ilik nakli arayışındaydık. Daha önce bulundu ama yeterli doku bulunamadığı için bekletildi. Şuanda yüzden 50'lik riskli oranla bir ilik bulundu. Bu iliğin ileride ki aşamasında maddi manevi açıdan bize zorluğu olacağı için bir kampanya başlattık. en bu hastalıktan annem ile ağabeyimi kaybettim. Bir kız kardeşim var oda aynı hastalıktandı Rabbim onu bize bağışladı. İnatla bu hastalığı yendi, bende en az onun kadar inatçı olup bu hastalığı yenmek istiyorum. Bir oğlum var altı yaşında. Onun büyüdüğünü görmek istiyorum. Evladım için ne olursa olsun yaşamak istiyorum. Oğlumun bir hayali var; birlikte tatile gitmek. Ben tatile gidemiyorum. İyileşince oğlum bir köpek istiyor onu alıp tatile gitmek istiyorum. İnsanların bir yaşama duygusu vardır yaşamak ister, nefes alır. Ben nefes almaktan ötesini istiyorum. Çok neşeli bir insanım. Bu zaman kadar hayatımda hastalığımı hiç kafama takmadım. Bu hastalıktan iyileşen bir çok insan gördüm. Destekçimiz çok herkes çok yardımcı oluyor. Kardeşim gibi bende başarabileceğimi umut ediyorum. Biraz inat olup ta en fazla çocuğumu düşünerek tekrardan hayata tutunabileceğimi düşünüyorum. Bu yüzden vatandaşlarımızdan yardımcı olmalarını, benim yanımda olmalarını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun her şekilde yanımdalar ama bu süreçte maddi açıdan desteklerini bekliyorum. Bana bir yardım eli uzatırlarsa belki onlara karşılık veremeyebilirim ama ömrüm boyunca duacıları olabilirim" şeklinde konuştu.
250 BİN TL DESTEK BEKLİYOR
Yapılacak olan nakil işleminin riskli olduğunu belirten Selda Güneş, "Doktorun bize söylediği 200-250 bin TL civarı. Devletimiz her şeyimi karşılıyor. Sadece 2 yıl boyunca ve 2 yıldan sonrası özel bakıma ihtiyacım var. İzmir'de yaşamam gerekiyor. Burada ki düzenimin aynısı orada da olması lazım. Evim müsait ama burada bir şey olursa İzmir'e gidene kadar her şey çok geçmiş olabilir. Şuan ki nakil riskli bir nakil. Rabbim büyük belki uyum sağlar ama benim elimde bir fırsatım var. Bunu bir kere olsun değerlendirmek istiyorum. Bu şansımı değerlendireceğim. Benim vatandaşlarımıza sözüm var; bunu daha öncede yaşamıştık hala yaşıyoruz. Kök hücre nakli hiçbir insanı ölüme götürmez. En ufak bir tüp bağışı ile bilmediğiniz insanlara hayat verebilirsiniz. Çoğu insan korkuyor; o kişiye nakil verirsem ölürsem, hastalık geçer diye. Öyle bir şey yok. Hiç tanımadığınız bir çocuğa, anne veya babaya can verebilirsiniz. Lütfen bilemediğiniz insanlar bile olsa, bir insana bir can verebilirsiniz. Ben çok zorlandım, inşallah başkaları zorlanmaz" diye konuştu.

Açıklama yapan Selda Güneş'in eşi Muzaffer Güneş de "Benim eşim kan kanseri, lösemi hastası. Şuanda nakil süreci var. Yüzde 50 donör bulundu. İzmir Ege Üniversitesine nakil edilecek. 19998'den beri kendisinde bu hastalık var. Annesi ve ağabeyi bu hastalıktan dolayı vefat etti. Kız kardeşi nakil oldu 5 yıl önce kurtuldu. Bu anlamda eşime güveniyorum. Eşimin her konuda yanındayım. Bizde çalışan biri olduğumuz için elimizden her şey gelmiyor, yetişemiyorum. Ben eşim için elimi taşın altında koydum, bir miktarda olsa millette taşın altına elini koyarsa sevinirim. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

6 yaşındaki oğlu Mert Güneş de "Ben annemi çok seviyorum, ondan ayrılmak istemiyorum. Annemin yaşamasını istiyorum" dedi.