Türkiye'de Sigara Krizi: En Popüler Markalar Artık Satılmayacak! Türkiye'de Sigara Krizi: En Popüler Markalar Artık Satılmayacak!

Doğu Ekspresi'nin son durağının Kars olması Ardahanlıları yıllardır üzüyor. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, bu konuda tarihi bir adım atmaya hazır olduklarını açıkladı.

doğu ekspresi1

Doğu Ekspresi'nde Yeni Rota: Ardahan

Ekonomik ve Turistik Fırsat

Başkan Faruk Demir, Doğu Ekspres tren hattının Ardahan'a ulaşmasının ekonomik, nakliye ve turizm açısından şehir için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ardahanlıların bu konudaki beklentilerini dile getiren Demir, hattın Ardahan'a ulaşması için gereken finansmanın hazır olduğunu belirtti.

“Biz de bu yüzden devletimizden şunu istiyoruz, güzergah belirlenerek kamulaştırılması yapılsın, bununla ilgili bütçemiz hazır. Finansmanını biz karşılayacağız.” - Faruk Demir

Ardahan'ın Tarihi Talebi

1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 75'inci ili olan Ardahan, uzun yıllardır Doğu Ekspresi'nin son durağı olma hayaliyle yaşıyor. Ardahan'ın bu stratejik konumunun Gürcistan'a olan bağlantısıyla daha da önem kazandığına dikkat çeken Demir, Ardahanlıların bu konuda devlete olan çağrısını yeniledi.

“Tren rayını 50 kilometre uzatın Ardahan’a kadar gelsin ve Doğu Ekspresinin son durağı Ardahan’da olsun. Tren hattını yapmak biz Ardahanlıların boynunun borcu ve biz bunu yapmaya hazırız.” - Faruk Demir

Editör: Abdullah Argun