Özel İnegöl Doğa İlkokulu öğrencileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ziyarette bulundu. Doğalı öğrenciler Başkan Aktaş'la birlikte tüm ilçe halkına Dünya Saati uygulaması hakkında seslendiler.

DÜNYA SAATİ NEDİR?

2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı 2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamada;

"Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biridir. Dünya Saati 2007 yılında Avusturalya'da başladı. WWF organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada uygulanmaya başladı. Bu yıl onuncusu hayata geçecek etkinlik kapsamında tüm ilçe halkımızın duyarlı olmasını diliyoruz."

"İklim değişikliğine dikkat çekmek için başlayan bu hareket, artık bir saatin de ötesine geçerek tüm çevre sorunlarının gündeme getirilebileceği, tüm yıla yayılan bir zemin hazırlıyor.

Ülkemizde küresel iklim değişikliği konusunu geniş kitlelere ulaştırmayı başaran Dünya Saati, katılımı her yol daha da arttırmayı hedefliyor. Bu nedenle 25 Mart 2017 Cumartesi günü 20:30 -21:30 saatleri arasında herkesi ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim mücadelesine bir ışıl tutmaya çağırıyoruz."

#DÜNYASAATİ

"http://www.dunyasaati.org/ adresine girip bireysel/ kurumsal girişlerinizi tamamladıktan sonra Dünya saati gecesi çektiğiniz fotoğrafları #DünyaSaati etiketiyle sosyal medya hesaplarınızdan yorumlarınızla birlikte paylaşıp bu hareketin bir parçası olabilirsiniz denildi.