Hipnoz nedir? Hipnoz gerçekten var mı? Bizi hipnoz edebilirler mi? Hipnoz nedir? Hipnoz gerçekten var mı? Bizi hipnoz edebilirler mi?

Rüyada Ay ve Onun Gizemli Mesajları

İnsanlar, rüyalarında sıkça Ay'ı görürler ve bu görüntüler çeşitli anlamlar taşır. Ay'ın rüyada görülmesi, genellikle adaletli bir yönetici, bilge bir alim, hayırlı bir oğlan çocuğu ya da bir evliliğin habercisi olarak yorumlanır. Ancak Ay'ın rüyada nasıl görüldüğü, yorumun detaylarını büyük ölçüde etkiler.

Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (4)

Ay'ın Çeşitli Halleri ve Anlamları

İhya: "Gökteki ay adaletli yöneticiye, büyük alime, hayırlı oğlan çocuğuna, Ayı kucaklamak kadın ve erkek için güzel simalı biriyle evlenmeye, Ayı puslu görmek yaşıtı olmayan biriyle evlenmeye işaret eder.
Ayın kendi evinde doğması kadın için erkek çocuğa, Ayın güneşten büyük görünmesi başbakanın  devlet başkanına  üstün gelmesine, Ayın bulutlar içinde kaybolması arzu edilen şeyin zamanının geçmesine, Ayın doğurması, arzu edilen şeyin kolay elde edilmesine işaret eder.
 Ayı eline almak veya böyle görmek evlenmeye, Ayın bir yeri veya evi aydınlatması devletten gelecek iyiliğe, Ayışığında yürümek anne şefkatine, Aya bakıp onun üzerinde kendi yüzünü görmek hasta için vefata, değilse erkek çocuğa, Ayın güneşe dönüşmesi baba tarafından mirasa ya da yardıma işaret eder.
Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (6)

 Ay ve güneşin kişinin kendisine secde etmesi ana-babanın ondan hoşnutluğuna, Ayın karanlık görünmesi, bir bulut içine girmesi yönetimden gelecek kötülüğe işaret eder.

Ayın parçalanması ya da ikiye bölünmesi hükümetin dağılmasına ya da üst düzey bir yöneticinin vefatına işaret eder.

Ayışığı gizlenen şeylerin duyulmasına; Hilal eşin hamile kalmasına, yöneticiye, kumandana, ansızın meydanagelecek hayra, asi kimse için tövbe etmeye, Ayın hilal biçiminde görünmesi hacca işaret eder.

Hilalin doğup, ardından hemen batması arzu ve isteklerin sonuçlanmamasına, Hilal bazen savaş ve şiddete, Dolunay güzel ahlaklı insana, Ayı yükselirken görmek makam ve mertebeye işaret eder.

Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (1)

Molla Cami: Rüyada aya baktığını ve yüzünün şeklini ayda gördüğünü gören kimse, ölür.

Rüyada ayın güneş olduğunu görmek, rüya sahibinin babası veya eşi tarafından izzet, şeref, hayır ve mala nail olmasına işaret eder.

Hasta olan veya deniz yolculuğunda bulunan kimse için ay görmek, helak olmaya işaret eder. Zengin bir kimse, ayın bulutla örtüldüğünü görse, servetini kaybeder.

Güneş ve aya secde ettiğini görmek, rüya sahibinin büyük bir günah işlemesine işaret eder.

Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (7)

Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Rüyada ayın görülmesi oniki şekilde yorumlanır. Bunlar da: Başkan, devlet adamı, arkadaş, şef, erkek, babaanne, koca, eş, sahip, hayır ve menfaat, hizmetçi. Rüyanın görülüş şekline göre yani görülen rüya bu sayılan oniki şekilden hangisine uyarsa ona göre rüyaya yorum getirilir.

Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (3)

İbn-i Fudâle'nin yorumuna göre: Rüyada ay görülmesi bazen erkek çocuk ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında kendi koynundan bir ay çıktığını görmesi, o kimsenin bir erkek çocuğunun olacağına, rüyada görülen bu ayın yavaş yavaş büyüyerek gökyüzüne çıktığını görmesi; doğan çocuğun büyüyünce başarılı iyi bir devlet adamı olacağına yorumlanır.

Seyyid Süleyman: Ay görülen rüya, devlet büyükleri ve diğer büyüklerle yorumlanır. Ayı eliyle tutup kendine mal ettiğini gören layıksa, vezir yahut yüksek dereceli bir memur olur. Ay ile kavga eden, idarecilerle çatışır. Ay olduğunu veya onun yerinde durduğunu gören, büyük bir makama gelir. Ayı eliyle tutan, kederden kurtulur. Ayı semadan başka bir yerde doğar görmek; idarecilerin zorluklarla karşılaşacaklarına ve halkın üzüleceğine delalettir.

İbn-i Şirin demiştir ki: Dolunay, bir kavmin büyüğünü temsil eder. Ayın iki parçaya ayrılması, büyüklerden birinin vefatına işarettir. Şayet ikiye ayrılan ay tekrar birleşirse, o zat hastalanır fakat, afiyet bulur. İki dolunayın çarpışması, iki hükümdarın harbine delalet eder.
 

Genç Gazete Dini Rüya Tabirleri Rüyada Ay Görmek Ne Anlama Gelir (5)

Modern Dönemde Ay Rüyalarının Anlamı

Rüyalar, bilinçaltımızın en derin sırlarını yansıtan birer ayna gibidir. Günümüzde psikolojik yaklaşımlar, Ay rüyalarını farklı açılardan yorumlamayı da beraberinde getiriyor. Ay, genellikle duygusal durumumuz, içsel benliğimiz ve kadınsı yönlerimizle bağlantılı olarak değerlendirilir.

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: Özkan Duran