Güzellik merkezi işletmecisi ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile Engin Polat'ın cezaevinden ne zaman tahliye edilecekleri konusu, kamuoyunun merak ettiği konular arasında yer alıyor. 5 Kasım'dan bu yana tutuklu olan çift, lüks yaşamları ve harcamalarıyla sosyal medyada sıkça gündeme gelmişti. Ancak bu lüks yaşam tarzları, kara para aklama iddialarıyla sonuçlanan bir soruşturmanın başlamasına neden oldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, örgüt kurma, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, suçun neden olduğu mal varlığı değerlerinin aklanması ve vergi kanununa muhalefet gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan Polat çiftinin durumu, gazeteci Emrullah Erdinç tarafından "Aramızda Kalmasın" programında ele alındı. Erdinç, çiftin yakın zamanda tahliye edilmesinin beklenmediğini, iddianamenin henüz tamamlanmadığını ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının beklendiğini belirtti. Erdinç, MASAK raporlarının gelmesinin ardından soruşturmanın daha da genişleyeceğine ve fenomenler ile güzellik merkezlerine dair gelişmelerin gündeme geleceğine işaret etti.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Bu durum, Dilan ve Engin Polat çiftinin cezaevindeki süreçlerinin devam edeceğini ve tahliye süreçlerinin MASAK raporlarına ve soruşturmanın ilerleyişine bağlı olarak şekilleneceğini gösteriyor. Gazeteci Erdinç'in açıklamaları, bu yüksek profilli davanın yalnızca Polat çiftiyle sınırlı kalmayacağını ve benzer durumda olan diğer fenomenler ile güzellik merkezlerinin de mercek altına alınabileceğini ortaya koyuyor.

Kaynak: Haber Merkezi