Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu Sosyal Hizmet Merkezi uygulaması kapsamında İnegöl'de kurulan merkez sayesinde devletin şefkat eli 7'den 77'ye herkesin omzunda.

HER AN HALKIN HİZMETİNDE

Kemalpaşa Mahallesi Ortaokul Sokak üzerinde faaliyet gösteren İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi; çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini bir arada sunuyor.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

Merkezden sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak toplumsal yaşamda güçlük çeken, ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayamayan her vatandaş faydalanabiliyor.

2017 YILI ÇALIŞMA RAPORU

Merkezin 2017 yılı, 10 aylık çalışmaları ise şu şekilde;

"İnegöl'ün yanı sıra Yenişehir ilçesinde 9 bin 744 kişiye maddi manevi destek veriyor. Ekim ayı itibariyle evinde kendi ihtiyacını karşılamakta zorlanan 2 bin 872 kişiye evde bakım desteği veriliyor. 28 kişiye bakım merkezi ücretlerini ödüyor, 24 kişiye ise Huzurevi imkanı sağlandı."

"İnegöl ve Yenişehir'de korumaya muhtaç olan 88 çocuktan 7'si himaye altına alınarak devletin sıcak yüzüyle tanıştırılırken; 41'ine eğitim tedbiri, 18'ine sağlık tedbiri, 60'ına ise danışmanlık hizmeti verildi. Dünyaya bebek getiren 4 bin 972 kişiye doğum yardımında bulundu. Engellilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanılmak üzere 205 engelliye engelli kimlik kartı verilmesini sağladı."

"252 gazi ve şehit ailesine gerekli desteği veren Sosyal Hizmetler Merkezi, kurum ve kuruluşların personellerine eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimler kapsamında bu güne kadar 206 kişiye eğitim verildi. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında ise 428 aileye destek sağlandı."