AÇIK KAPI PROJESİ BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı'nın devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaş başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak ve vatandaş memnuniyetini artırmak üzere 'Milletin Kapısı' sloganıyla başlattığı 'Açık Kapı' projesi İnegöl'de uygulanmaya başlıyor.

Vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirilecek açık kapıyla alakalı Hükümet Konağının zemin katında düzenleme yapılıyor.

TALEP VE ŞİKAYETLER ALINIYOR

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Vatandaşlar, proje kapsamında talep veya şikayetlerini, 'Açık Kapı' bürosunda yüz yüze yapabilecek. Alınan talepler sistemde kaydedilerek onaylandıktan sonra ilgili kurumlara anında aktarılacak. Taleple ilgili yapılan çalışma ve sonuçlar vatandaşların cep telefonlarına mesaj yoluyla bildirilecek.

Kaymakam Şükrü Görücü, Türkiye genelinde hayata geçirilen 'Açık Kapı' projesinin İnegöl'de uygulanmaya başlayacağını ifade ederek, "Önümüzdeki ay hizmete geçireceğimiz 'Açık Kapı' uygulamasında belediye, Milli Eğitim ve sosyal Yardımlaşma Vakfından birer görevli olacak. Müracaat yerinde çözülebilecek sorunlar anında çözülecek. Çözülemeyen sorunlar ise anında ilgi birimlere aktarılacak. Açık kapıya müracaat yapılabilecekse bir hafta içerisinde vatandaşa bilgi verilecek. Eğitim, nüfus, güvenlik ve belediyeye kadar bütün birimlerle alakalı müracaatlar kabul edilecek" dedi.