Hürriyet'in haberine göre siyah beyazlı takımın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası bütün hakem otoritelerinin olumsuz yorumlarda bulunduğu Halis Özkahya, gözlemcisi Ünsal Çimen'den 7,8 puan aldı. Bu not 'bariz önemli bir hata' anlamına geliyor. Özkahya'nın, notunu düşüren en önemli olayın, 65. dakikada gelişen Fenerbahçe kontratağında Volkan Şen'e yaptığı faul sonrası 2. sarıdan kırmızı kart görmesi gereken Ersan Gülüm'ün bu pozisyonunda sadece 'faul' çalması olduğu öğrenildi.
Özkahya'nın ayrıca 45+1. dakikada avantaj uygulattığı Beşiktaş atağı öncesi rakibine faul yapan Fenerbahçeli Mehmet Topal'a sarı kart göstermediği için de hatalı bulunduğu bildirildi.
AKKIN'A DA DÜŞÜK NOT
Hatalı ofsayt kararları nedeniyle ağır eleştiri alan Baki Tuncay Akkın ise (sağda) 7,4 not aldı. Akkın'ın, Beşiktaş'ın birinci golünde Ersan Gülüm'ün ofsaytta olmasını tespit edememesi ve 45+1'de Gökhan Töre'ye ve 85'te Robin van Persie'ye yanlış ofsayt bayrakları kaldırması nedeniyle notunun düşürüldüğü belirtildi.
Bu notların ardından, Halis Özkahya'nın 2-3 hafta, Baki Tuncay Akkın'ın ise en az 4 hafta dinlendirilmeleri bekleniyor.
İLK KEZ GÖREV ALMIŞTI
Maçın diğer yardımcısı hakemi olan ve ilk kez derbide görev alan Hakan Yemişken ise diğer iki isme göre yüksek not aldı. İnegöl'de ikamet eden Yemişken, derbiden alnının akıyla çıkmayı başardı.





