Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), esnafın yaşadığı sorunları çözmek ve yasal düzenlemelere uygunluk sağlamak amacıyla Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile işbirliği yapmaya başladı.

İşbirliği İle Esnafa Destek

DESOB Başkanvekili Osman Üçgül, projenin amacını açıklayarak, vatandaşların esnaf olma süreçlerinde daha fazla bilgilendirilmelerini ve zaman kayıplarını önlemeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, SMMMO ile işbirliği yaparak vatandaşların daha iyi bilgilendirilmesini ve işlerine başlarken yasal gerekliliklere uygun hareket etmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Esnaf Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Proje kapsamında, esnaf olmayı düşünen vatandaşlardan ve SMMMO üyelerinden istişare ve bilgi alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Üçgül, bu sayede yaşanabilecek maddi kayıpların ve zaman kayıplarının önlenebileceğini belirtti.

DESOB Başkanvekili, "Her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışacağız" diyerek işbirliğinin önemini vurguladı.

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Sarıgöl ise bu işbirliğiyle vatandaşların gelecekte yaşayabileceği sorunları önceden görmelerini ve önlemler almalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, yasal düzenlemeleri ve değişiklikleri takip ederek üyelerini bilgilendirmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: iha