Yüksek deniz sıcaklıklarının balıkçılığı olumsuz etkilediği bir dönemdeyiz. Bu etki özellikle balık stoklarının azalması ve avcılığın zorlaşmasında kendini gösteriyor. Peki bu kış hamsi sezonu nasıl olacak? İşte cevabı...

Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu? Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu?

Balıkçılıkta Zorlu Başlangıç

hamsi1

1 Eylül itibarıyla av yasağının sona ermesiyle balıkçı tezgahlarına balıklar yavaş yavaş gelmeye başladı. Ancak deniz suyu sıcaklığının yüksek olması, balıkçıları endişelendiriyor. DEM-BİR Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, suların çok sıcak olduğunu ve bu yılın balıkçılığının beklentilerin altında kaldığını belirtiyor.

Geçen yıla göre düşüş

Palamut bolluğunun yaşandığı geçen yılın aksine, bu yıl balıkçılar zor günler yaşıyor. Balıkların dağınık olması ve sıcak su nedeniyle av veriminin düşük olması, Karabiber’in özellikle vurguladığı konular arasında.

Hamsiye olan talep ve beklentiler

Hamsinin popülasyonu bu yıl oldukça iyi görünüyor. Ancak suların sıcaklığı nedeniyle hamsi avı zorlaşıyor. Karabiber, suların soğumasıyla birlikte hamsi avının artacağını ve bu durumun avcıları sevindireceğini belirtiyor.

Tezgahlarda durum ne?

Trabzon'da ekim ayı ile birlikte balık piyasası hareketlendi. Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Vatandaşlar, hamsi fiyatlarında düşüş olmasını bekliyor.