Amasya'nın Suluova ilçesinde, adli vakaların çözümünde ön saflarda yer alan iki kadın polis, Hatice Erer ve Güllü Şahin, bu alandaki başarılarıyla herkesi şaşırtıyor.

“Polisliğin Temelinde Fedakarlık Var”

Bilimsel Titizlikle Delil Toplama

Genç Gazete Delil Avcısı Kadın Polisleri Hatice Ve Güllü'nün Başarısı (10)

Erer ve Şahin, polisliğin zorluklarına rağmen, bilimsel yöntemlerle olay yerinden delilleri toplama, paketleme ve taşınmasında gösterdikleri titizlikle tanınıyor. Hatice Erer,

“Görevimizi severek yapıyoruz ve polisliğin temelinde fedakarlık var”

diyerek, işlerine olan bağlılıklarını ve mesleki tutkularını vurguluyor.

Otomobil başıboş ata çarptı: 1 kişi öldü Otomobil başıboş ata çarptı: 1 kişi öldü

Genç Gazete Delil Avcısı Kadın Polisleri Hatice Ve Güllü'nün Başarısı (6)

“Süper İkili” Olarak Tanınan Kahramanlar

Erer ve Şahin, meslektaşları tarafından "Süper İkili" olarak anılmaktan gurur duyuyor. Erer, kadınların bu işi yapmada erkeklere nazaran daha titiz ve dikkatli olduklarını belirterek, cinsiyetin iş başarısında önemli bir faktör olabileceğini dile getiriyor.

Genç Gazete Delil Avcısı Kadın Polisleri Hatice Ve Güllü'nün Başarısı (5)

Türk Polis Teşkilatı'nda Gurur ve İş Birliği

Güllü Şahin ise, Türk Polis Teşkilatı'nda görev yapmanın verdiği gururu ve iş birliğinin önemini vurgulayarak, bu zorlu görevde birlikte hareket etmenin başarılarına katkı sağladığını ifade ediyor. Suluova İlçe Emniyet Müdürü Engin Erkul da, ekibinin disiplinli çalışmasından ve elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Amasya'nın Suluova ilçesindeki bu iki kadın polisin, adli vakaların aydınlatılmasında sergiledikleri üstün çaba ve başarı, polis teşkilatındaki kadınların gücünü ve önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Genç Gazete Delil Avcısı Kadın Polisleri Hatice Ve Güllü'nün Başarısı (4)

 Hatice Erer, “Bilimsel yöntem ve usullerle incelemelerimizi yapıyoruz. Delillerin toplanması, paketlenmesi ve taşınması aşamasını da titizlikle yerine getiriyoruz. Görevimizi severek yaptığımız için zorlanmıyoruz. Polisliğin temelinde fedakarlık var” dedi. Kendilerine ‘Süper ikili’ denilmesinden mutlu olan 5 yıllık polis memuru Erer, “Yüksek seviyede disiplin, sabır ve dikkat gerektiriyor. Bir kadın bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilir. Çünkü kadınlar dikkatli ve titizdir” diye konuştu. 
Genç Gazete Delil Avcısı Kadın Polisleri Hatice Ve Güllü'nün Başarısı (3)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK