Royal Hotel'in çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça'nın eşi Ferahil Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, DEHA KIDS Anaokulu Müdürü Serap Alicik ve aileler katıldı.

DAHA İYİ DURUMDAYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan DEHA KIDS Anaokulu Müdürü Serap Alicik Türkiye'nin Avrupa ve diğer ülkelere nazaran ahlaki ve kültürel değerlerini koruduğu ve bu nedenle yüzdelik oranların bu ülkelere göre çok daha iyi durumda olduğunu belirterek, "Biz Annelerin öncelikle çocuğumuzun duygusal ve fiziksel açıdan ihtiyaçlarını gidermekle birlikte eğitim, barınma ve güvenliğini sağlamak gibi sorumlulukları da vardır. Hepimizin bu bilinçte hassas olup ayakları yere basan, özgüveni tam, hayata hazır çocuklar yetiştirmemiz gerekmektedir." Dedi.

RUHSAL SAĞLIĞINI ETKİLER

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret

Programda Uzman Pedagog ve Aile Danışmanı Zeynep Çetintaş da çocuk istismarı ile ilgili annelere seminer verdi. Cinsel istismar sonunda çocuklarda yaşanan ruhsal sorunlarını sıralayan Çetintaş, "Tekrarlayıcı, rahatsız edici düşünceler, uykuya dalma güçlüğü, olayla ilgili kabuslar, öfke patlamaları ve saldırganlık, konsantrasyon güçlüğü, suçluluk ve utanç duyma, içe kapanma, depresif belirtiler, aileden uzaklaşma, evden kaçma, Olayı anımsatan nesnelere karşı yoğun psikolojik sıkıntı, olayı anımsatan kişiler, görüntüler ve yerlerden kaçınma, korku reaksiyonu, yaşına uygun olmayan cinsel davranışlar, cinsel davranışlarda artma vb. gözlenebilir. Okuldan kaçma, okul ve disiplin problemleri, başarıda düşüş. Anne ve babaların çocuğun yanında yarattığı gerginlik ve tartışma ortamı çocuğun ruhsal sağlığını etkiler boyuta ulaşıyorsa bu durum da duygusal istismar olarak değerlendirilebilir. Her vatandaş çocuğa karşı işlenmekte olan istismar suçunu bildirmekle yükümlüdür." Diye konuştu.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Seminerin sonunda konuşmacı Uzman Pedagog ve Aile Danışmanı Zeynep Çetintaş ile konuk olarak katılan Kaymakam Ali Akça'nın eşi Ferahil Akça'ya çiçek takdim edildi. Seminerin ardından bu güne özel olarak hazırlanan pasta kesimi yapıldı. Programa katılan anneler ve öğretmenler müzik eşliğinde oynayarak eğlendiler.