MSB'den anneler için videolu paylaşım MSB'den anneler için videolu paylaşım

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol Atay'ın yaptığı açıklama şu şekilde: "19 Mayıs ; Osmanlı topraklarında işgal ve paylaşımlara karşı mevcut saltanat ve hilafet makamı ile hükümetin kayıtsız kaldığı, hatta işgalcilerle işbirliği yaptığı bir ortamda, Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline önderlik edecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüdür. 19 Mayıs ; Büyük Türk Devrimi'nin başlangıç tarihidir. Mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türkiye Cumhuriyeti, Türk Devrimi'nin eseridir. Kahramanlıklarla dolu Milli Mücadelemizin temeli, uygarlık savaşıdır. 19 Mayıs ; Dünyada emperyalizme karşı kesin bir başarıyla sonuçlanan ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı, bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile, Türk Milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür"

SONSUZ MİNNET DUYMAKTAYIZ

"Büyük Atatürk; Samsun'a çıkmadan, kurtuluşun ve kuruluşun stratejisini belirlemiştir. Buna göre, emperyalizm mutlaka yenilecek, ardından Türk Milleti hak ettiği konuma yükseltilecektir. Türk Devrimi, bu amaçla gerçekleşmiştir. Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, çağdaş, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda attığı ilk adımın 100'üncü yıldönümü. Yüz yıl önce atılan ve bir ulusun tarihte var olma mücadelesini başlatan bu ilk adım, halen hepimize hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için güç ve ilham vermeye devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan tüm kahramanlarımıza sonsuz minnet duymaktayız"

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

"Mustafa Kemal Atatürk bugünü gençliğe armağan ederek gençlere Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini koruma görevini vermiştir. Bu görev aynı zamanda gençlere duyulan sonsuz bir güvenin göstergesidir. Biz de gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimiz için, gençlerimiz için öncelikle Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye sahip çıkmak; sorgulayan, eleştiren fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek; onların önlerini açmak ve ülkemizin eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemek hepimizin önceliği olmalıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez ve şubeleri olarak bu bilinç ve hedefle var gücümüzle çalışmaya, gençlerimizi eğitimden, bilim, girişimcilik, sanat ve spora kadar tüm alanlarda destekliyor ve desteklemeye de devam edeceğiz"