Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Asrın Felaketinin 1'inci Yılında Afet İletişimi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, dezenformasyonla mücadelenin önemine dikkat çekti ve afet iletişiminin stratejik önemini vurguladı. Altun, afet sonrası yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında bilgi verdi.

Afet İletişiminde Stratejik Yaklaşım

Fahrettin Altun, afet iletişiminin sadece afet anında değil, afet öncesinde ve sonrasında da kamuoyunu bilgilendirme ve afet önleme çalışmalarını kapsadığını belirtti. Altun, "Afet iletişimi, devletimizin stratejik iletişim politikasının ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Dezenformasyonla Mücadelede Kararlılık

"6-20 Şubat tarihleri arasında neticeleri çok ciddi hatalara sebebiyet verebilecek toplam 200'den fazla dezenformasyon içerikli haberi, yalanı ifşa ettik."

Altun, dezenformasyonla mücadelenin afet yönetimi süreçlerindeki önemine vurgu yaparak, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İhya ve İnşa Çalışmaları Kitabının Tanıtımı

Altun, afet ve kriz yönetimi alanında yapılan akademik çalışmaların sonucu olarak hazırlanan 'Asrın Felaketinin 1'inci Yılı İnşa ve İhya Çalışmaları' kitabını kamuoyuna sundu. Kitap, afet sonrası devletin ve milletin ortaya koyduğu dayanışmayı ve ihya çalışmalarını ele alıyor.

Arama Kurtarma ve İnşa Sürecindeki Faaliyetler

11 şehirde 14 milyon insanın etkilendiği 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan arama kurtarma ve inşa seferberliği hakkında bilgi veren Altun, "Şu anda bölgede 930 şantiyede 110 bin 450 personel, gece gündüz demeden çalışmalarını hızla devam ettiriyor" dedi.

Afet Sonrası Konut Kuraları ve Teslimatlar

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 390 bin konut, 40 bin iş yeri ve 11 bin ahırın hak sahipliği tespit edildi. Altun, "Önümüzdeki 2 ay içerisinde toplamda 75 bin konutun kuraları tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Afet iletişimi ve dezenformasyonla mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayan Fahrettin Altun, devlet ve milletin afetler karşısında sergilediği dayanışma ve teşkilatlanma kabiliyetine dikkat çekti. Altun, tüm bu çalışmaların afet yönetimi süreçlerinde şeffaflık ve doğru bilgilendirmenin önemini gösterdiğini belirtti.

Editör: Fırat Çelik