Konu hakkında MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız bir Cumhurbaşkanı olması gerekirken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevinden bıraktırmaya zorlaması ve bir siyasi partiyi dizayn etmesi Anayasa'ya aykırılık teşkil ediyor.

YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor" YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor"

Cumhurbaşkanının '80 Milyon vatandaşımızın cumhurbaşkanıyım' şeklinde ki beyanı ile tezatlık göstermektedir.

Cumhurbaşkanının seçim arifelerinde meydanlara çıkıp AKP'yi göstererek oy istemesi ne kadar yanlış ise bu durumda bir o kadar yanlıştır" dedi.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER

3 sene önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünyanın neresinde olursa olsun, seçimle gelmiş iktidara karşı yapılan darbeler kötüdür' sözünü hatırlatan Bayram,

"Halk tarafından 6 ay önce seçilmiş bir Başbakanın görevinden alınması ancak sandıkla gerçekleşir. Seçim ile gelen ancak seçim ile gider. Milli irade diye söylemlerde bulunanlara soruyoruz; milli irade bunun neresindedir?"

HANGİ AÇIKLAMA DOĞRU?

"Milli iradeye saygı gösterin diyenler %49 oy alarak Başbakan olmuş Davutoğlu'nun üstünü bir kalemle çizmiş, yok etmiş ve Milli iradeyi hiçe saymıştır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevinden alınması ile ilgili olarak 'Ben İstemedim' demiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 'Kendi isteği ile bıraktı' demiştir.

Hangi açıklama doğrudur? Herkesin malumu olduğu üzere bu görevin bırakılması tamamen Cumhurbaşkanı'nın isteği ve zorlaması ile olmuştur" diye konuştu.