Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamalardan öne çıkan başlıklar şu şekildedir:

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

1. Terörle Mücadele ve Güvenlik Durumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik toplantısında sahadaki güncel durumu değerlendirdiklerini belirtti. Şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, yaralı askerlere acil şifalar temenni etti. Hava harekatları sonucunda 5 günde 114 hedefin ve 78 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadele stratejisinin, "Teröristan" kurma planı yapanları rahatsız ettiğini vurguladı.

2. Sınır Ötesi Harekatlar ve Güvenlik Politikası: Erdoğan, Türkiye'nin bölücü elebaşlarını imha ettiğini ve terör koridoru senaryolarını bozduğunu belirtti. Sınır ötesi operasyonlarla 620 binden fazla Suriyeli'nin güvenli bölgelere geri döndüğünü açıkladı. Ayrıca, Türkiye'nin bölgesel dayatmalara karşı direndiğini ve sınır ötesi operasyonları genişleteceğini ifade etti.

3. Siyasi İstikrar ve Cumhur İttifakı: Cumhur İttifakı'na ve terörle mücadeleyi destekleyen tüm siyasi partilere teşekkürlerini ileten Erdoğan, terörle mücadelenin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin 2023 Cumhuriyet Bayramı için düzenlediği etkinlikleri anlattı ve bu etkinliklerin Türkiye karşıtlarını endişelendirdiğini ifade etti.

4. Ekonomik Gelişmeler ve Emeklilere Zam: Erdoğan, en düşük emekli maaşının yüzde %46.2'lık bir artışla 10 bin lira olduğunu duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapıldığını belirtti. Ayrıca, ekonomik istikrar ve Türkiye'nin kalkınma hedeflerine vurgu yaptı.

5. Yapılan ve Yapılacak Çalışmalar: Erdoğan, Türkiye'nin sadece kendi gündemine odaklanacağını, suni gündemlere izin vermeyeceklerini ve Türkiye'nin yüzyıl inşası için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, ülkedeki terörle mücadele ve güvenlik konularında atılacak yeni adımların önümüzdeki aylarda belirleneceğini ve terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını vurgulayarak, ekonomik konulardaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Editör: İHSAN KURAN