Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da gerçekleştirilen deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ülkenin en hızlı büyüyen sektörü olan savunma sanayi yatırımlarının deprem bölgesi şehirlerine yönlendirildiğini belirterek, yeni bir iskan ve istihdam projesinin başlatıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Adıyaman'da yaşanan 6 Şubat 2023 depremleri, şehrimizi derinden etkileyen acı bir felaketti. Bu depremlerde 8 bin 561 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 45 bin 305 hak sahibi tespit edildi ve yaklaşık 39 bin konutun inşası devam ediyor.

  • Bugün itibarıyla 2 bin 798 konutun hak sahiplerine teslimini gerçekleştiriyoruz. Bu konutların yeni sahiplerine huzur ve güven içinde yaşamalarını temenni ediyorum. 32 bin konutunun da yıl sonuna kadar tamamlanarak teslim edilmesini hedefliyoruz.

  • Adıyaman'a acil barınma ihtiyacını karşılamak için 91 bin çadır gönderdik, konteyner kentler kurduk ve kamu tesislerinde 14 bin kişiyi misafir ettik. Toplamda 1,2 milyar liraya yakın kira yardımı yapıldı.

  • Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları planlıyoruz. Savunma sanayii yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirerek iskan ve istihdam projesini başlattık. TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar ve test alt yapısı ile kablo kolektör üretim tesisi kuruyoruz.

  • Adıyaman'ın sigortalı sayısı bakımından diğer şehirlerden daha hızlı toparlanması, özel sektörün ilgisinin artmasının bir göstergesidir. Gelecek haftalarda başvuruları başlayacak aile ve gençlik fonu da deprem bölgesi şehirlerimizdeki kadınlar ve gençler için öncelikli olarak kullanılacak.

    Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!
  • Türkiye artık eski Türkiye değil. Güçlü bir siyasi irade ve milletin desteğiyle güvenlik ve istikrar iklimini tesis ettik. Ülkemizin karşı karşıya olduğu terör tehditlerine karşı da kararlılıkla mücadele ediyoruz.

  • Dünya genelinde yaşanan afetler karşısında Türkiye'nin kısa sürede toparlanması ve imar, inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürütmesi, ülkemizin gücünü ve kararlılığını göstermektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'daki deprem konutları kura ve anahtar teslim törenindeki açıklamalarıyla, Türkiye'nin deprem sonrası toparlanma sürecindeki adımları ve gelecek planları kamuoyuyla paylaşılmış oldu.

Editör: Fırat Çelik