Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari ücrette yeni dönemi başlatıyor

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamalarından öne çıkanlar arasında, teröristlerin sınır bölgelerine yakın alanlarda toplanmasına izin verilmeyeceği vurgusu yer aldı. Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör yapılanmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirten Erdoğan, operasyonların sonuçlarıyla zayıflayan bölücü terör örgütünün canlandırma çabalarını fark ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, 2023'ün ilk 9 ayında ekonominin yüzde 4,6 oranında büyüdüğünü açıkladı. Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinden sapmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, ekonomik sıkıntıların aşılması ve fiyatlandırma davranışlarının rasyonel hale getirilmesine odaklandıklarını belirtti.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Erdoğan, işçilere verilecek ikramiye miktarını belirterek, asgari ücret belirleme sürecinin işçi ve işverenlerin onayını alacak şekilde yönetileceğini duyurdu.

İsrail'in Filistin coğrafyasındaki zulmüne karşı sert bir tepki gösteren Cumhurbaşkanı, İsrail'in tarih boyunca uyguladığı zulmün hesabını vereceğini belirtti. İsrail'in liderlerinin insanlık mahkemesinde yargılanacaklarına inandığını ifade etti.

Kentsel dönüşümü Türkiye için siyaset üstü bir beka meselesi olarak nitelendiren Erdoğan, TOKİ'nin bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini ve birçok konutun tamamlandığını vurguladı.

Savaşın masumları ve çaresizleri üzerindeki etkilerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, İsrail'in modern savaş araçlarıyla öldürdüğü masum insanların korkaklığa mahsus bir zavallılık olduğunu ifade etti.