Çocuğunuzla beslenme düzeni konusunda zorluklar yaşıyorsanız İspanyol yazar Doktor Carlos Gonzales'in "Çocuğum Yemek Yemiyor" adlı kitabını okumanızı tavsiye ederiz.

Çocukların duyguları nasıl yaşadıkları, verdikleri tepkiler, beslenme sorunları ve daha birçok durum için yaralanabileceğiniz Aletha J. Solter'ın "Çocuğunuza Kulak Verin" kitabında kalıcı ve yaratıcı çözümler bulabilirsiniz.

Çocuklarınıza duyguları tanıtmak ve ifade etme becerilerine yardımcı olmak için içerisinde duygusal düzenlemeye yardımcı aktiviteler, oyunlar ve hikayeler bu- labileceğiniz yazar Bonie Thomas'ın "Çocuklar İçin Duygusal İletişim Becerileri" kitabından faydalanabilirsiniz.

Çocuklarınıza duyguları konusunda farkındalık kazandırmak ve içerisinde yer alan etkinlik cdsi ile çocuklarınızla gevşeme egzersizleri yapabileceğiniz Eline Snel'in "Bir Kurbağa Gibi Sakin ve Dikkatli" kitabını kullanabilirsiniz.

Sue Graves ve Desidera Guicciardini yazarlarına ait "Korkma ve Derin Bir Nefes Al" kitabı zor duygular hissedildiğinde duygular ile tepkiler arasına nefes alarak boşluk koymanın faydasını çocuk dilinde anlatıyor. Bu kitabı çocuklarınıza oku- yabilirsiniz.

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Dagmer Geisler'in ele aldığı" Öfkemle Nasıl Başa Çıkabilirim?" (5+ yaş) kitabı Çocukların öfke duygusunu anlamasına ve öfke duygusu ile baş edebilme konu- sunda yol gösterici bir kitaptır.