Kıraç Group'un kurucusu Fevzi Kıraç, 1953 yılında Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde doğdu ve çocukluğunu çobanlık yaparak geçirdi. 1975 yılında İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (Yıldız Üniversitesi) elektrik mühendisi olarak mezun olan Kıraç, 1982 yılında kendi işini kurma kararı aldı ve böylece Emet Elektik'in temellerini attı.

Kıraç Group bugün, 46 ülkede, 5 farklı sektörde 19 şirketle faaliyet gösteriyor. Fevzi Kıraç, iş hayatına dair deneyimlerini ve nasıl bu kadar büyük bir başarıya ulaştığını anlattı. 4 yaşında başladığı çalışma hayatı boyunca hiçbir zaman "yoruldum" demediğini belirten Kıraç, karşılaştığı engelleri asla zorluk olarak görmediğini, meraklı yapısının onu farklı alanlarda yatırım yapmaya ittiğini söylüyor. Ancak bu yatırımların bazılarında "çok para batırdığını" da itiraf ediyor.

Fevzi Kıraç, sanayicilikten, uluslararası ticarete, inşaattan eğitime kadar geniş bir yelpazede girişimlerde bulunmuş bir isim. "Çocuk gibi, büyütmen lazım" dediği iş hayatında, bir işe girdiğinde artık oradan çıkamayacağını, işi büyütmenin, değiştirmenin, yenilemenin ve teknolojiye uymak zorunda olduğunu vurguluyor.

Bu mahallenin genci yaşlısı bayram şekeri topluyor Bu mahallenin genci yaşlısı bayram şekeri topluyor

Gençlere tavsiyelerde bulunan Kıraç, başarının sırrının çalışmak, üretmek ve asla iş beğenmemezlik etmemek olduğunu belirtiyor. İş hayatına atılacak gençlere sermayenin önemini, ancak bunun yanı sıra üretim ve çalışmanın da vazgeçilmez olduğunu aktarıyor.

Fevzi Kıraç'ın tek arzusu, topluma katkı sağlamak. Eğitime verdiği önemle birçok öğrenciye burs sağlamış, ayrıca bir huzur evi ve okul yapma hayalleri de var. 42 yıllık sanayicilik kariyeri boyunca, iş hayatı ve sosyal sorumluluk projeleriyle Eskişehir ve Türkiye'ye değer katmaya devam ediyor. Fevzi Kıraç'ın hikayesi, azmin ve tutkunun neler başarabileceğinin yaşayan bir kanıtı olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.

Editör: Fırat Çelik