İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAK

Verimli arazileri, 300 kilometrekarelik tarım alanı ve çalışkan üreticileriyle tarım alanında önemli bir potansiyeli içerisinde bulunduran İnegöl, bu alanda yeni bir atılıma imza atıyor. İnegöl Belediyesi tarafından tarımı şahlandıracak olan İBELTAR'ın (İnegöl Belediyesi Tarımsal Üretim Pazarlama ve Depolama A.Ş.) temelleri atıldı. İnegöllü çiftçileri tek çatı altında toplayacak olan ve ürünlerin toplanıp paketlenmesinden depolanmasına, pazarlanmasına ve ihracatına kadar tüm organizasyonları yönetecek olan şirket, dün 12.00'da Angelacoma Hotelde düzenlenen lansman toplantısında İnegöllü çiftçilere tanıtıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ile yaklaşık bin çiftçinin katıldığı lansman toplantısında, İBELTAR'ın sunumu yapıldı.

İBELTAR NEDİR?

Yemekle başlayan lansman toplantısında, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Sinan Kağan, İBELTAR'a ilişkin bir sunum yaptı. 1065 km2'lik şehrimizin yüzde 30'unun tarım alanlarından oluştuğunu ifade eden Kağan, "Ekilebilir dikilebilir tarım arazilerimizin yüzde 40'ını meyve bahçeleri oluşturmaktadır. Ayrıca elma, armut ve şeftali üretiminde bursa ilimizde 1'inci sırada olmakla birlikte, Bursa bölgesi şeftali üretiminin yüzde 45'ini, armudun ise yüzde 35'ini üretmekteyiz.

Aynı zamanda gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ay çekirdeği, çilek, armut, şeftali, elma ve daha birçok tarımsal ürünlerimizle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka durumundayız. Ekonominin nabzının şehrin her bir noktasında attığı İnegöl'ümüzde belediye olarak bizlerde kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.

Markalarıyla öne çıkan bir tarım olgusunu yerleştirme gayreti içerisindeyiz. Bu gaye ile Belediye Başkanımız Alper Taban öncülüğünde yaptığımız çalışmalarla İBELTAR (İnegöl Belediyesi Tarımsal Üretim Pazarlama Ve Depolama A.Ş.) oluşumu ortaya çıktı. Bu şirket ile Pazarlama, Depolama ve girdi maliyetleri ile ilgili çözümler için yeni bir yapılanmaya gidiyoruz.

CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti

Tamamen profesyonel yönetim ve çalışanlarla şeffaf, adil ve kurumsal bir yapı oluşturulacak. Şirket bünyesinde iç ve dış ticaret uzmanları ile pazarlama faaliyetlerine öncelik verilecektir. Bu sayede üreticilerimiz üretmiş oldukları ürünleri nasıl pazarlayacağı konusunu aklından çıkarmış olacaktır. Sadece üretmeye odaklanacaklardır. Nitelikli, verimi yüksek ürünler ve planlı bir tarım anlayışı ile geleceğimiz daha güzel olacak" dedi.