İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik'e iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Çelik, çiftçilere ÇKS uyarısında bulundu. Çelik;

"Geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru'nun emekliye ayrılması ile İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde İbrahim Ekren kardeşimizin vekaleten göreve gelmesi ile İlçe Tarım Müdürü olmuştur.

Biz İnegöl'ü iyi tanıyan birisinin vekaleten değil asaleten müdür olması taraftarıyız. Biz müdürümüzün her şekilde arkasındayız arkasında da duracağız.

Saadet köyündendir, kendisi yetişmiş gelmiş buraya, kendi şehrine kendi doğduğu topraklara hizmet etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Biz kendisini ziyaret ettik. Kendisi de bizi iadeyi ziyarette bulundu" dedi.

YANLIŞ BİLİNİYOR

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

"Akşamları köyleri ziyaret ediyoruz" diyen Çelik;

"Dün akşam 8.köyü ziyaret ettik yaklaşık 30'a yakın köyde bazen gündüz bazen gece çalışmalar yapıyoruz. Eğitim seminerleri veriyoruz. Biz akşamları köyleri ziyaret ederken bir şey dikkatimizi çekti.

100 dönüm soğan eken kişi bile ÇKS yaptığı zaman bu işin bittiğini zannediyormuş akşam bunu gördük. Olur mu öyle bir şey? Siz ÇKS yaptığınız zaman desteklemeler ile ilgili dilekçe veriyorsunuz. Bunu da sizin kanalınızda duyuralım" ifadelerini kullandı.

3 TARIM PAYDAŞI

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren de ziyarette şunları söyledi:

"Sağolsun başkanım göreve başladığımız zaman bizi ziyarete gelmişti. Biz de bu vesile ile iade-i ziyaret gerçekleştirdik. Bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Biz İnegöl tarımının en önemli 3 tarım paydaşından ikisiyiz.

Bunlardan bir ayağı da belediyemiz. Yeni göreve başladık bundan sonraki görevimizde bütün paydaşlarımızla en güzel en etkili şekilde çalışıp İnegöl tarımına en iyi hizmetleri sunmaya çalışacağız"

AYRI YARI MÜRACAAT GEREKİYOR

"Çiftçilerimiz destekleme konusunda sadece çiftçi kayıt sistemine kayıt oldukları zaman sanki bütün desteklemeleri alacaklarmış gibi algı var ortada bu algı yanlış. Çiftçilerimizin bütün destekleme kalemleri için ayrı ayrı müracaat etmeleri gerekiyor. Bizim destekleme kalemlerinde mazot, gübre desteği, yem bitkileri desteği, sertifikalı fidan desteği, fark ödemesi gibi birçok kalemimiz var.

Bunlar için ayrı ayrı dosya oluşturup bize müracaat etmeleri gerekiyor. Sadece ÇKS müracaatta bu iş çözülmüyor bunu da çiftçilerimizi bilgilendirmek istedik."