CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu. Özel, "Bize yeniden dirilişi inandıracak bir görev verildi" diyerek konuşmasına başladı ve eski genel başkanlarına minnetlerini iletti. Ancak, eski genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Altan Öymen toplantıya katılmadı. Ayrıca, tartışmaların odağında olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın da toplantıda yer almadığı belirtildi.

AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı

CHP'nin aday belirleme sürecine değinen Özgür Özel, "Aday belirleme süreçleri bazı partilerde kapalı kapılarda oluyor. CHP'de hep böyledir ama bu dönem objektif kriterleri sürdürdük" şeklinde konuştu.

Esenyurt Adayı Değişti
 

CHP’nin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde adaylığını açıkladığı Ali Gökmen’in adaylığının geri çekilmesiyle “kent uzlaşısı” kapsamında  aday gösterilecek ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğu öğrenildi.  

31 Mart yerel seçimleri için CHP ve DEM Parti arasında bir süredir yürütülen “kent uzlaşısı” kapsamındaki görüşmeler sonucunda İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Ali Gökmen‘in adaylığı geri çekilirken, yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday gösterilecek.

Editör: Fırat Çelik