Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, yönetimi altında aile üyelerine üst düzey pozisyonlar atayarak dikkat çekmeye devam ediyor. En son hamlesiyle 18 yaşındaki oğlu Ahmat'ı Gençlik ve Spor Bakanı olarak atayan Kadirov, bu kararla birlikte aile üyelerinden oluşan kabine üyesi sayısını 30'a çıkardı.

Sadece üç ay önce Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanan Ahmat, hızla terfi ederek bakanlık koltuğuna oturdu. Kadirov'un ailesinden üst düzey yönetimde yer alan diğer isimler arasında 24 yaşındaki kızı Kadizat, Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor. Kadirov'un bir diğer kızı 25 yaşındaki Ayşat ise Kültür Bakanlığından sonra Ekim ayında Başbakan Yardımcılığı görevine atandı. Ayşat'ın eşi olan 26 yaşındaki Viskan Matsuev de Tarım Bakanı olarak kabinede yerini aldı.

Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı


Kadirov'un 15 yaşındaki oğlu Adem ise orduda üst düzey bir göreve atandı, göstererek ailenin askeri alandaki varlığını da sürdürdüğü görülüyor. Kadirov'un kayınbiraderi 56 yaşındaki Ramzan Çerkigov Ulaştırma Bakanı, 27 yaşındaki yeğeni Hamzat ise güvenlik konularında Kadirov'un danışmanı olarak görev yapıyor.

Kadirovun Oğlu

Ülkeyi demir yumrukla yöneten Kadirov, oğlunun mahkumu darp görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, "Adem'in tavrından dolayı gururlandığını, inanç hassasiyeti ve dini ideallerinden ötürü de oğlu ile abartısız gurur duyduğunu" dile getirmişti. 

Videoda oğlu Kadirov, duruşma öncesi mahkumu öldüresiye yumrukluyor, yere düştükten sonra da kafasını tekmelemeye devam ederken görülüyor. 

Ramazan Kadirov'un üst düzey güvenlik yetkililerinden Zamid Chalaev, Adem'in, Çeçen liderin güvenliğini sağlayan birimin başına getirildiğini ve aslında baba Kadirov'un en iyi korumalarından biri olduğunu ifade etti.

Editör: Fırat Çelik