Yerelden Küresel Başarıya Uzanan Yol

Çocukluktan Üniversite Yıllarına

1971 yılında Çaykara'da doğan Çakmak, eğitim hayatına Trabzon'da başladı. Ortaokul ve lise yıllarında gösterdiği başarı, onu Türkiye'nin en prestijli okullarından biri olan Trabzon Fen Lisesi'ne taşıdı.

Cenap Cakmak (3)

Yüksek Eğitim ve Akademik Kariyer

Ege Üniversitesi'nde başladığı uluslararası ilişkiler eğitimini, Rutgers University'de yüksek lisans ve doktora dereceleri ile taçlandıran Çakmak, akademik kariyerine Muğla ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinde devam etti.

Cenap Cakmak (10)

"Bilgi sadece paylaşıldığında değerlidir. Genç zihinleri şekillendirme ve onlara yol gösterme sorumluluğunu taşımak, benim için en büyük onurdur." - Prof. Dr. Cenap Çakmak

Cenap Cakmak (4)

Küresel Çapta Etki ve Yayınlar

Çakmak, Amerikan dış politikası ve uluslararası hukuk üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. "Geleceğin Süper Gücü Çin", "Yakın Dönem Amerikan Dış Politikası" gibi eserler, onun alanındaki derin bilgisini ve analiz yeteneğini yansıtıyor.

Cenap Cakmak (5)

Stratejik Araştırmalar ve Katkılar

Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde uzman olarak görev alan Çakmak, ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye'nin sesini duyuruyor.

Cenap Cakmak (6)

Prof. Dr. Cenap Çakmak'ın hikayesi, sadece bir akademisyenin başarısı değil, aynı zamanda azim ve kararlılığın, sınırları nasıl aşabileceğinin de bir kanıtı.

Cenap Cakmak (7)

İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay

Kitap : Geleceğin Süper Gücü Çin (2005-Atilla sandıklı, İlhan Güllü, Cenap Çakmak Hazırlayan ekibin içinde yer aldı), Ortadoğu Yıllığı (2009-Kemal İnal, Muhittin Ataman,Cenap Çakmak), Yakın Dönem Amerikan Dış Politikası Teori ve Pratik (2011-Cenap Çakmak, Cengiz Genç, Ahmet Öztürk), 20.Yüzyılda Soykırım ve Etnik Temizlik (Cenap Çakmak, Fadime Gözde Çolak, Gökhan Güneysu), Arap Baharı Ortadoğu’da Demokrasi Arayışı ve Türkiye Modeli (Prof.Dr.Nilüfer Göle, Dr.Cengiz Aktar, Doç.Dr.Abdullah Kıran, Doç.Dr.Cenap Çakmak, Yrt.Doç.Dr.A.Fulya Şen, Orhan Gafarlı-Editör Murat Aktaş),   Uluslar arası İlişkilerde Güncel Konular ve Türkiye (Cenap Çakmak, Nejat Doğan, Ahmet Öztürk), Birleşmiş Milletler BM Sistemi ve Reformu (2014-Nejat Doğan, Cenap Çakmak, Halil Kürşad Aslan), Uluslararası Hukuk Giriş, Teori ve Uygulama Bir Uluslararası İlişkiler Yaklaşımı (2014-Cenap Çakmak), Amerikan Anayasası, Ne Kadar Demokratik Etik, Siyaset ve Ekonomi Üzerine Dersler (Robert A.Dahl, Cenap Çakmak),  Çakmak c, and ustaoğlu, M.Post Conflict Syrian State and Nation Building: economic and Political development, Palgrave, Çakmak c,The Making of the Arab Spring: cases of innovative Avtivism, Palgrave, 2016, Çakmak c İslam: A Woldwide Encyclopedia (4 Volumes), ABC CLIO, 2017, Çakmak c A Brief History of international Criminal court, Palgrave, 2017  

Cenap Cakmak (8)

Kaynakça : 15.09.2016 tarihi kendisi ile görüşüldü, Turhan Şahin 1299 İnegöllü

Cenap Cakmak (9)

Editör: Haber Merkezi