Gösterimin sonunda film dakikalarca ayakta alkışlandı.Ekran Resmi 2023-05-20 13.09.58

Cannes Film Festivali'nde Türkiye standı, uluslararası sinema camiasına Türk filmlerini tanıtıyor.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne" 76'ncı Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Filmin prömiyerine Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile filmin oyuncuları Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim katıldı.

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne", 76'ncı Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Gösterimin ardından konuşan Ceylan, " Uzun konuşmak istemiyorum çünkü film uzundu" dedi.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne", 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 76'ncı Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışıyor. Dünya prömiyerini dün Cannes'da yapan filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor.

"Kış Uykusu" filmiyle 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'ne değer görülen Ceylan'ın yeni filmi, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.

Ceylan, dün gerçekleşen gösterime film ekibiyle birlikte katıldı. Yönetmen, 197 dakika süren gösterimin ardından izleyicilere yaptığı konuşmada şunları söyledi:

SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de

"Çok teşekkür ederim, teşekkür ederim… Ne diyeceğimi bilmiyorum. Üç saatlik bir filmi izlemek bugünlerde artık zor. Bugün burada bizimle olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Uzun konuşmak istemiyorum çünkü film uzundu. Ama lütfen size birkaç kişiyi tanıtmama izin verin. Sanırım oyuncuları zaten tanıyorsunuz. Ekipten bazılarını tanıtayım… Senaryoyu Akın (Aksu) ve Ebru (Ceylan) ile birlikte yazdık. Kısmen onun notlarından ve günlüklerinden ilham aldık. Gerçek bir öğretmen… Aynı zamanda iki kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. Uygulayıcı yapımcımız Oğuz, yapımcılarımızdan Alexandre Mallet-Guy, Almanya’dan Janine’i görüyorum, üçüncü sırada ise tüm yapımcıları görüyorsunuz. Bu kadar. Teşekkür ederim." dedi 

cannes-film-festivali-nde-nuri-bilge-ceylan-15930096_5678_m

Gösterim sonunda Nuri Bilge Ceylan 11 dakika boyunca ayakta alkışlandı.