İznik ilçesinde anne ve babasını, öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada hakim karşısına çıktı.

YARGITAY CEZAYI ONADI

13 Haziran 2015'te görülen davanın karar duruşmasında sanık Kenan Öner, "Yazılı dilekçemde belirttiğim belgelerin tarafıma verilmesini istiyorum. Bu belgeler verildiği takdirde savunmamı veririm. Davanın uzamasını istiyorum" diye konuşmuştu.

Bu isteği ret eden mahkeme heyeti, sanık Öner'den son savunmasını istedi. Savunmasını belgeler geldikten sonra yapacağını yenileyen Öner'e mahkeme heyeti, anne ve babasını planlayarak, kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti.

Öner'e verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaybolduklarında 82 yaşında olan Ahmet Refik ve 73 yaşındaki eşi Emine Öner'den haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008'de polise haber vermişti.

Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ve Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuştu.

Suçlamayı reddeden Kenan Öner, bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Öner çiftinin çürüyen cesetlerine ait parçalar, evlerinin bahçesindeki korulukta gömülü bulunmuş, bunun üzerine gözaltına alınan Kenan Öner tutuklanmıştı. Öner hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.