Microsoft’un Activision-Blizzard’ı 69 milyar dolara satın almasının ardından Xbox Game Pass abonelerinin akıllarına gelen ilk soru CoD oyunlarının platforma gelip gelmeyeceği oldu. Tabii, bu süreçte sayısız gelişme yaşanırken, Microsoft tarafından son gelen haberler pek de iç açıcı değil. Benzeri bir durum Call of Duty ve Game Pass ikilisi için de geçerli.

E-Sporun Yükselişi: Geleneksel Sporlar Tehlikede mi? E-Sporun Yükselişi: Geleneksel Sporlar Tehlikede mi?

Call of Duty oyunları Xbox Game Pass’e gelecek mi?

Son birkaç günde Microsoft ile ilgili can sıkan iddialar ortaya atıldı. Söylentiler, Xbox‘ın konsol üretimini minimum düzeye çekeceği veya durduracağı şeklinde başlarken, Xbox özel oyunlarının PlayStation dahil tüm platformlara geleceğiyle devam etti.

Tabii böylesine can alıcı söylentiler bir noktada Game Pass ve Call of Duty ikilisine de değindi. Sektörde sızıntılarıyla bilinen Timdog‘a göre Microsoft, halihazırda sürdürülemez olduğunu ve sürekli zarar ettiğini düşündüğü Game Pass hizmetine Call of Duty oyunlarını getirmeyecek.

Tüm bu detayların bir iddia olduğunu ve henüz Microsoft cephesinden bir resmi açıklamanın gelmediğini belirtmekte fayda var. Ancak kısa bir süre önce Microsoft Gaming CEO’su ve Xbox Başkanı Phil Spencer tarafından ”Xbox’ın geleceğine ilişkin vizyonumuz” sözü ile başlayan ve önümüzdeki hafta gerçekleşecek bir etkinlik duyurusu yapıldı. Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığını muhtemelen bu etkinlikte net bir şekilde öğreneceğiz.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK