Yüz binlerce çalışan emekli, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne özel bir kez verilecek 5 bin TL'lik ikramiyenin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merakla bekliyordu. İşte o beklenen gün geldi ve çalışan emeklilere büyük bir destek sağlanacak!

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ne Zaman?

Ödeme Tarihi Belli Oldu

Çalışan emeklilerin uzun süredir beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır" şeklindeki açıklama, milyonlarca insanı sevince boğdu.

Resmi Gazete'de Yayınlandı

Çalışan emeklilere yönelik bu ikramiye, Resmi Gazete'de yayınlanan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile resmileşti. Bu kararla, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek ve toplamda 4 milyon 680 bin emekli bu destekten yararlanacak.

Toplam İkramiye Miktarı ve Etkilenenler

Yapılan düzenlemelerle, toplamda 23 milyar liranın üzerinde bir tutarın emeklilere dağıtılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklileri de dahil olmak üzere ilk düzenlemeden yararlanamayan 4 milyon 689 bin emekli, bu ödemeden faydalanacak.

Editör: Fırat Çelik