Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde şiddetli yağışlardan dolayı sel ve heyelanlar meydana geldi. Bu doğal afet sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden olurken çok sayıda can ve mal kaybı yaşandı. Eyalet yetkilileri, Barra do Pirai bölgesinde bir evin toprak kayması sonucu yıkılmasıyla birlikte içinde 8 aylık bir bebeğin de bulunduğu bir aileden 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Eyalet genelinde sel ve heyelandan dolayı 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin evsiz kaldığı bildirildi. Mendes kentinde ise 6 yaşındaki bir çocuğun kaybolduğu bildirildi.

Ağır hasar gören bazı bölgelere itfaiye ve polis ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirilirken, ailesini sele kapılan bir araçtan kurtaran bir genç ülke genelinde kahraman ilan edildi. Eyalet hükümeti, yağışların devam ettiği 10 şehirde sel ve toprak kayması riskinin hala yüksek olduğu konusunda halka uyarılar yapılıyor.

Editör: Fırat Çelik