Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Niğde'de gerçekleşen büyük bir gastronomi festivalinde yeteneklerini konuşturarak, ödül kazandılar.

buu lu aşçılar1

Gastronomi Festivali'nde BUÜ Rüzgarı

Festivalin Genel Atmosferi ve Katılımcılar

6-8 Ekim tarihleri arasında Niğde’de düzenlenen 3. Gastronomi Festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Niğde Valiliği, Belediyesi, Ömer Halisdemir Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle gerçekleştirilen bu büyük etkinlikte, BUÜ Aşçılık Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri dikkatleri üzerine topladı.

Başkan Bozbey, öğrencilerin isteklerini yerine getirdi Başkan Bozbey, öğrencilerin isteklerini yerine getirdi

buu lu aşçılar2

BUÜ Aşçılık Programı'nın Başarısı

Öğr. Gör. Fatih Yıldırım, Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Erdoğan Bozan ve programın öğrencilerinden oluşan heyet, ekip yarışlarında birinci, bireysel yarışlarda ise ikincilik ödülüne layık görüldü.

buu lu aşçılar

Öne Çıkan Öğrenci Başarıları

Üniversiteler arası "Modern Türk Mutfağı Ekip" yarışmasında Billur Acar, Dilek Yaşa ve Rıza Babazade birincilik elde ederken, “Osmanlı Mutfağı” kategorisinde yarışan Rıza Babazade, ikincilik ödülünü kazandı.

“BUÜ Harmancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, gastronomi alanındaki yeteneklerini ulusal bir platformda başarıyla sergiledi.”

Editör: Abdullah Argun