BURULAŞ'ın eski Genel Müdürü Levent Fidansoy, BBBUS ve İstanbul Havalimanı (İGA) arasındaki seferlerin sona ermesi hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 15 Nisan'da sona ereceği duyurulan BBBUS ve İGA arasındaki seferlerle ilgili olarak Fidansoy, BURULAŞ'ın maruz kaldığı zararlar ve Bursalıların haklarının korunması için dava açılması gerektiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Fidansoy, IGA'nın tek taraflı sözleşmeyi uzatmama kararı alarak BBBUS seferlerini iptal ettiğini ve bu durumun bilet alan yolculara gelen iptal mesajlarından öğrenildiğini ifade etti.

Fidansoy, ayrıca IGA'nın sözleşmeyi uzatmayacağını BURULAŞ'a sözlü olarak bildirdiği gün, başka bir firmayla yeni bir sözleşme imzaladığını belirtti. Bu durumu "art niyetli ve kasıtlı" olarak nitelendiren Fidansoy, BURULAŞ'ın Bursa halkına hizmet vermek amacıyla yeni otobüsler satın aldığını ve benzer durumların Muğla ve İstanbul'da yaşandığını, ancak dava yoluyla sorunların çözüldüğünü aktardı.

Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor... Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor...

2017 yılında başlattıkları Sabiha Gökçen havalimanı seferleriyle şehirlerarası otobüs taşımacılığına yeni bir konsept getirdiklerini vurgulayan Fidansoy, BBBUS'un güvenli, tam zamanında ve hızlı taşımacılık beklentilerini karşıladığını söyledi. İstanbul Avrupa yakasına yapılan seferlerin, diğer taşımacılık firmalarının sunduğu hizmetlerden daha hızlı ve güvenli olması nedeniyle tercih edildiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi