İnegöl'de 10 yıldır ahşap oymacılığı ve işlemeciliği alanında faaliyet gösteren mobilya ustası Abdülcelil Yediel el işçiliği ahşaba timsah şeklini işledi.

Açıklamalarda bulunan Abdülcelil Yediel, Bursa’da yaşadığım için Bursa’ya ablem olsun diye ahşaba timsah işlediğini belitti.
Yediel,” İnegöl’de yaşıyorum. Mobilyacılar odası üyesiyim. Kendi halimde oymacılık yapıyorum. İnegöl’de Bursa’da yaşadığım için Bursa’ya amblem olsun diye timsah işledim. Oymacılık adına birçok şey yapıyorum. Tabak,bardak, Kaşıklar, eski oyma dediğimiz işleri yapıyorum. İnegöl’de yaşayınca ister istemez ağaçla haşır neşir oluyorsun. Bende 10 yıldır mobilya ile uğraşıyorum. Ahşaba karşı bir hevesim vardı. Pandemi döneminde oymacılığa başladım. Olur mu olmaz mı derken kendi atölyemi kurdum” dedi.

İnegöl Mobiyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Yasin Altuntepe ise, “Odamıza kayıtlı Abdülcelil ustamızın yaptığı oyma sanatı. Orijinal kütük üzerine timsah işlemişler. İnegöl, Türkiye’nin mobilya başkenti olarak biliniyor Bu anlamda yapmış olduğumuz ustalıklar ortada. Bu ve bu gibi faaliyetlerin gerçekleştiğini göstermek adına nitelikli işler yapılmaya devam ediliyor” dedi.



